Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor

de CameliaR in Retete Delikat, 6 Iun 2018 | 3464 vizualizari

 

Gust, aroma si savoare ... toate intr-un singur nume, Delikat ii se mai spune!
Pentru aceasta reteta am ales sa folosesc ingredientele naturale de la Delikat. Am folosit cimbrisor care a oferit un plus de savoarea cartofilor mei, condimentele noi pentru cartofi de la Delikat, amestecul de ierburi italiene si boia de ardei dulce. Condimentele de la Delikat imbogatesc orice reteta cu arome unice si ofera savoare atat mancarurilor traditionale, cat si mancarurilor exotice.Ingredientele folosite sunt crescute, recoltate si prelucrate direct in tarile lor de origine, cu cea mai adecvata clima. Reteta mea de cartofi la cuptor a prins si mai mult gust datorita condimentelor de la Delikat.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 g orez fiert
  • ceapa verde
  • 50 g telemea de vaca
  • 100 g cascaval ras
  • sare si piper
  • boia de ardei dulce de la Delikat
  • 1 lingura condimente pentru cartofi de la Delikat
  • 1 lingura de cimbrisor de la Delikat
  • 1 lingura amestec ierburi italiene de la Delikat
  • 1 lingura ulei sau unt topit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii incercam cu o scobitoare de gratar.

Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt. Fierbem orezul, dam cascavalul pe razatoare si taiem branza de telemea in cuburi mici. Din cele 3 oua o sa pregatim o omleta. Punem ouale intr-un bol si adaugam, sare, piper si o lingurita de boia de ardei dulce de la Delikat. Amestecam bine cu o furculita sau cu un tel. Adaugam amestecul de oua obtinut intr-o tigaie si amestecam cu o paleta pana omleta este gata.

Dupa ce cartofii s-au fiert, ii lasam sa se raceasca putin ca sa ii putem manevra. Curatam cartofii de coaja subtire. Cu grija scobim mijlocul acestor cu o lingurita deoarece exista riscul sa se crape. Restul de cartof pe care l-am scos il amestecam cu ceapa verde. Ii ungem in exterior cu ulei sau cu unt topit. Pe un tocator amestecam condimentele pentru cartofi, cimbrisorul si amestecul de ierburi italiene de la Delikat. Apoi imbracam cartofii cu ajutorul unei pensule sau cu mana cu acest amestec de condimente. Ii asezam intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. 

Umplem cartofii cu o lingurita de omleta, orez fiert, amestec de cartof cu ceapa, cateva cubulete de telemea de vaca, iar deasupra presaram niste cascaval ras. Introducem cartofii in cuptorul preincalzit si ii lasam pana cascavalul se rumeneste usor. Ii servim cu cateva feliute de rosii si putina ceapa verde preserate deasupra acestor cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste