Castraveti in otet

de Lau in Retete Delikat, 11 Aug 2018 | 2543 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 cana otet de mere
  • 1/2 cana otet de vin
  • 1 cana apa
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita ienibar
  • 1/2 plic ierburi si marar
  • 150 g zahar brun
  • 3 linguri sare
  • 1 varf cutit turmenic
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf cutit boia de ardei iute
  • 4 kg castraveti
  • 5-6 cepe rosii
  • 1/2 plic ierburi si marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Castravetii ii spalam si ii taiem felii, adaugam sarea, amestecam bine si lasam 30 min la rece.

Intre timp, punem apa, otetul, zaharul si condimentele la fiert 2-3 clocote.

Castraveti ii trecem pe sub un jet de apa rece, adaugam ceapa tocata solzisori, ierburi si marar, amestecam, adaugam lichidul si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Spalam borcanele si le sterilizam, adaugam castraveti si zeama cat sa acopere, infiletam bine si depozitam in frigider sau camara.

 Se pastreaza foarte bine in frigider in caserole, cca. 2 saptamani, eu o folosesc ca o garnitura rapida la friptura sau altele, cat timp este gata gratarul si salata de castraveti este gata:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei si piept de pui