Chec cu aromă de lamâie

de diaconta in Prajituri, 16 Oct 2012 | 4730 vizualizari

 

Ştiu,iar veţi spune „iarăşi chec??”.Pai dacă e bun şi cafeluţa de dimineaţă cere şi o felie de chec pufos,cu gust acrişor de lamâie,pot eu să spun „Nu”? Nu prea.E un chec pe care l-am făcut de foarte multe ori pentru că e o reţetă simplă care rezolva rapid pofta de dulce.
Reţeta îi aparţine naşei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chec:
  • 3 oua
  • 12 linguri zahar
  • 13 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 13-14 linguri faina
  • 0 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt (10gr)
  • Vanilie
  • Coaja si zeama de lamâie
  • Sare
  • Pentru glazura de lamâie:
  • 2 lamâi
  • Zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu aromă de lamâie:

Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga alternativ uleiul si laptele.Punem si aromele,iar la final faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt.

Daca este cazul mai adaugati o lingura de faina,compozitia trebuie sa ramana totusi destul de „lejera” pentru ca sa fie checul pufos.

Amestecam putina compozitie cu cacao.

Daca nu doriti,puteti sa-l lasati fara cacao,e la fel de bun.Compozitia cu cacao se pune deasupra si se amesteca putin cele doua compozitii.

Punem compozitia într-o tava de chec si o punem în cuptorul preîncalzit(tava),aproximativ 35-40 de minute.

Primele 10 minute focul va trebui sa fie ceva mai „iute” apoi reduceti temperatura.

Verificati cu scobitoarea când este copt.

Facem un sirop din zeama de lamâie si zahar în functie de cât de dulce-l doriti,apoi se pune peste checul fierbinte.

Va fi absorbit foarte repede.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu aromă de lamâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

lilik 1

17.10.2012, 22:45

si eu vreau la cafeluta

diaconta 1

18.10.2012, 09:00

Lilik vino sa-ti dau,dar sa aduci niste rulada

lilik 1

18.10.2012, 09:16

Prezent am adus rulada si

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si iaurt