Cornulete de post cu rahat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 17 Aug 2014 | 18169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala sau sifon
  • cca 300 gr. rahat
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 100 gr. zahar tos
  • cca 200 gr. zahar pudra
  • cca 500 gr. faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu rahat:

Zdrobim drojdia intre degete, o punem intr-un vas incapator, presaram un praf de sare so 1 lingura zahar tos, amestecam sa se lichefieze drojdia. Pumem uleiul peste drojdie,apoi apa minerala sau sifonul si la final faina.

Framantam, obtinem un aluat elastic si gras,pe care-l vom lasa pentru cel putin 30minute la dospit in loc ferit de curenti.

Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata de marimea unei mingi de tenis, o intindem cu sucitoarea pe masa de lucru, il impartim in 8, asezam la baza fiecarei bucati de aluat cate o bucata de rahat de marimea dorita, apoi rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit, la 175 mgrade si coacem cornuletele timp de 25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra, le lasam la racorit si apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

Luckycake 1

18.08.2014, 12:43

cred ca sunt tare bune

elucubratiiculinare 1

18.08.2014, 15:30

perfecte

Panacris 1

18.08.2014, 20:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete in doua culori (de post)