Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

de AlexTeacher in Reteta de vedeta, 8 Ian 2016 | 5532 vizualizari

 

Cartofii gratinati sunt senzationali daca ai un cascaval pe masura...iar iepurele este gatit impecabil daca ai un Sous Vide...ce sa mai, viata e mirobolanta ! 

 

INGREDIENTE

    • Cotlet de iepure – 2 buc
    • Cidru cu aroma de fructe de padure – 200 ml
    • Pastaie de vanilie – 1/2 buc
    • Pastarnac – 5 buc
    • Stock de vita (supa concentrata de oase de vita) – 200 ml
    • Cartofi – 7-8 buc
    • Rosii cherry – 15-20 buc
    • Busuioc proaspat – 5-6 frunze
    • Merisoare deshidratate – 100 g
    • Boabe de ienupar – 3-4 buc
    • Lemongrass – 1/2 buc
    • Unt la temperatura camerei- 1 lingura
    • Faina – 1 lingura
    • Ulei de masline – 100 ml
    • Cascaval Delaco – 150 g
    • Boia dulce – 1 lingurita
    • Maghiran uscat – 1 lingurita
    • Piper cayenne – 1/2 lingurita
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie:

  • Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar;

  • Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;

  • Pune-l intr-o punga Food Saver si videaza-l;

  • Incalzeste Sous Vide Supreme la 65 de grade Celsius si lasa iepurele acolo cca 3 ore;

  • Taie cartofii in 4 si pune-i intr-un bol – stropeste-i apoi cu ulei de masline;

  • Amesteca boia cu piper cayenne, maghiran uscat, sare si piper si condimenteaza bine cartofii;

  • Pune-i intr-o tava cu hartie de copt si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius;

  • Odata gatiti, scoate tava, pune cascaval Delaco ras pe cartofi, si mai lasa-i la cuptor 4-5 min pana se gratineaza;

  • Curata bucatile de pastarnac si pune-le pe foc la fiert in apa cu putina sare si 1/2 pastaie de vanilie (cu tot cu semintele);

  • Dupa ce-au fiert bine, iar apa a scazut considerabil, strecoar-o si las-o la racit;

  • Scoate iepurele si pune-l si pe-acesta intr-o tava cu hartie de copt, impreuna cu rosiile si busuioc pe alocuri;

  • Stropeste totul cu putin ulei de masline si introdu tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru cateva minute, pana se rumeste totul;

  • Scoate tava si lasa iepurele cca 5 minute la odihnit;

  • Pune cidru pe foc, si adauga merisoarele deshidratate;

  • Cand cidrul s-a mai redus adauga apa cu aroma de pastarnac si vanilie si stock-ul de vita si lasa sa fiarba pana se intensifica aroma;

  • Intr-o alta craticioara prajeste putin faina in unt si apoi pune-o peste sos;

  • Amesteca cu ajutorul unui tel pana ce acesta se ingroasa;

  • Pune sos din abundenta peste iepure si serveste cu cartofii gratinati cu cascaval Delaco si rosii coapte cu busuioc;

    Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor