Covrigi cu mac si sare (opariti si copti)

de Constelatialeu in Piine, 16 Noi 2021 | 5415 vizualizari

 

Mie cand mi sepune pata pai musai sa prestez. Ieri seara ma uitam la filmul ''Eu, tu si Ovidiu'', toate bune si frumoase pana ce lui Florin Piersic i-au venit poftele si l-a trimis pe Jean Constantin sa-i aduca iaurt si covrigi calzi. Ata mi-a fost, ca-mi venea sa mananc ecranul cand l-am vazut pe Jean Constantin cu tava cu 2 boluri cu iaurt si niste covrigi calzi, parca le si simteam mirosul si pufosenia....si cand scriu imi vine sa mai fac o tura, asa buni au fost.

 

INGREDIENTE

  • cca 380-390 g fina
  • 5 g drojdie uscata ( eu am pus 7 cat avea pliculetul)
  • 270 ml apa calduta
  • 6 g sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • Solutie alcalina
  • 50 g bicarbonat
  • 600 ml apa
  • Pt. presarat
  • sare grunjoasa si mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu mac si sare (opariti si copti):

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, drojdia si zaharul, apoi am turnat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa framant apoi am adaugat si uleiul, am obtinut un aluat moale, elastic si nelipicios. Am lasat aluatul la crescut cca 35-40 min la loc calduros. Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 8 parti egale si am format covrigii. Am incins cuptorul foarte bine. Am pus la fiert apa si bicarbonatul, cand a inceput ca clocoteasca am scufundat pentru 5 secunde covrigul, apoi l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Am presarat peste covrig sare si mac. Am bagat tava la cuptorul bine incins cca 13-25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu mac si sare (opariti si copti)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Covrigi de casa