Crap cu pesto si legume

de mihaelar63 in Retete Delikat, 2 Sep 2018 | 3681 vizualizari

 

Vara cu legume proaspete si condimentele din dotare m-au inspirat la asezonarea acestui crap  proaspat. Norocul meu este ca sotul se ocupa de curatarea , spalarea sau eventuala transare a pestelui sau a carnurilor .
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 Kg crap oglinda
  • 2 linguri de otet
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri pesto genovese
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura ierburi cu boia Delikat
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita piper boabe Delikat
  • 1/2 lingurita ienibahar Delikat
  • sare de Himalaya
  • busuioc verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu pesto si legume:

  1.  Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic .
  2. Sarati pestele si il ungeti interior / exterior cu pesto cu busuioc .
  3. Legumele se curata , spala si se taie bucati mai mari .
  4. Piperul si ienibaharul se zdrobesc intr-un mojar .
  5. Se razuieste putina coja de lamaie . Miezul se taie cubulete .
  6. Cubuletele de lamie se amesteca cu ulei de masline , usturoi , ceapa si ardei .
  7. Adugati sare , piper si ienibahar .
  8. Cu acest amestec se umple crapul . Introduceti in interior si foile de dafin .
  9. Se pune pestele intr-o tava ceramica .
  10. Presarati pe deasupra cu ierburi cu boia si stropiti cu putin ulei .
  11. Turnati putina apa in tava .
  12. Se da tava cu peste la cuptor pentru 40 minute . Eu am folosit programul special pentru coacerea pestelui .
  13.   La servire decorati cu lamaie si busuioc verde .

                 Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

Capul si o parte din coada am folosit la prepararea unei ciorbe de peste .

2

Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic .

3

Serviti pestele insotit de garnitura preferata .

4

Noi am avut orez pregatit simplu cu patrunjel verde .

5

Serviti alaturi de crap umplut la masa un vin alb demi-sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu pesto si legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov