Desert Tiramisu cu cocos

de Meea in Prajituri, 4 Iul 2020 | 3318 vizualizari

 

Ce bine merge sâmbătă seara o felie de tiramisu cu cocos, o felie atât de pufoasă, dulce și rece... Nu beau cafea și nu-mi place nici mirosul de cafea, dar îmi place tiramisu și varianta cu cocos e demențială. Foarte ușor și rapid de făcut și pe placul tuturor. Mai am pe blog o variantă de Tiramisu cu banane sau Tiramisu Milkshake. Ah, cât îmi place să mă joc cu prăjitura asta!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cremă:
  • 4 ouă
  • 150g zahăr
  • 250g Mascarpone
  • 140g iaurt cu 10% grăsime
  • 10g gelatină
  • fulgi de cocos
  • Ingrediente asamblare:
  • pișcoturi
  • lapte
  • 5 linguri zdravene de Nutella
  • 50ml frișcă lichidă
  • cacao
  • fulgi de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu cocos:

Cremă: Mixăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm brânza Mascarpone și iaurtul.

     Separat, mixăm albușurile spumă tare. Punem albușurile peste cremă și amestecăm ușor.

      Pliculețul de gelatină îl vărsăm într-o cană și punem puțină apă (cât să acopere grăunțele de gelatină). Lăsăm amestecul să se umfle (durează câteva minute până când se întărește și nu mai curge). Introducem cana în cuptorul cu microunde câteva secunde, până când gelatina devine lichidă, ca un sirop. Atenție să nu lasați în cuptor prea mult, pentru că va fierbe și apoi nu va mai fi bună!
        Turnăm gelatina peste cremă și lăsăm la răcit până când se întărește puțin crema. Adăugăm apoi fulgii de cocos.
        Separat, amestecăm cu o lingură Nutella și frișca lichidă. E opțional să folosești frișca lichidă, dar mie mi-a plăcut, pentru că face Nutella mai ușor de întins, iar după ce stă la rece prăjitura, stratul de ciocolată s-a întărit frumos.

      Ungem primul strat de pișcoturi înmuiate în lapte cu jumătate din amestecul cu Nutella, punem jumătate din cremă, alt strat de pișcoturi înmuiate în lapte, amestecul cu Nutella și acoperim cu restul de cremă.

       Pudrăm cu cacao și cocos și lăsăm prăjitura la rece vreo 5 ore.

 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE