Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

de Rita Ilies in Oaie, 17 Apr 2016 | 3871 vizualizari

 

Drobul de miel este un preparat regăsit pe mesele tuturor în perioada Sărbătorilor de Paște. Învierea Domnului ne găsește în fiecare an cu drob, ouă roșii, pască și multe alte bunătăți în coș.
Azi vă prezint varianta mea de drob. Un drob cu organe de miel marinate cu ajutorul aparatului de marinat Food Saver. Un drob pe care până și cei mai mofturoși invitați îl vor servi cu plăcere. E fin, parcă pufos, nu este deloc amărui și merge de minune servit cu hrean proaspăt pregătit.
 

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ
  • 800 g organe de miel
  • 250 g lapte
  • 50 g ulei de rapiță
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță chimen negru
  • 2-3 bucăți
  • 1 lingură pastă de ardei iute
  • 15 cm rădăcină de praf
  • boabe de coriandru
  • sare
  • INGREDIENTE PENTRU DROB
  • 1 legătură ceapă verde
  • 5 ouă crde
  • 5 ouă fierte
  • 2 felii pâine
  • 4 linguri pesmet
  • pătrunjel tocat
  • pesmet (pentru presărat deasupra drobului)
  • susan negru
  • sare/piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver:

Modul de preparare al marinadei:

În caserola pentru marinare rapida am pregătit un mix din lapte, ulei, praz și restul condimentelor. Am marinat organele de miel pe care le-am curățat și le-am tăiat în bucăți potrivite. Am conectat caserola la aparatul de vidat și am efectuat procesul de vidare după instrucțiunile din manual.

Modul de preparare al drobului:

Organele marinate le-am copt în cuptor timp de 30 de minute la 180° C, după care le-am lăsat să se răcească un pic. Le-am tăiat mai mărunt și le-am pus împreună cu ouăle crude în robot. Le-am tocat, apoi a adăugat pâinea înmuiată în lapte și pesmetul. Le-am mixat din nou până când s-au omogenizat perfect. 

Pasta obținută am pus-o într-un castron iar la aceasta am adăugat condimentele, ceapa verde și verdeața de pătrunjel. Le-am încorporat iar la final, am adăugat ouăle fierte tăiate cuburi. 

Am așezat drobul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, am presărat deasupra puțin pesmet și susan negru și l-am dat la cuptor pentru 1h 30 min la 180° C. Adaptați temperatura de coacere în funcție de cuptorul pe care îl aveți.

Dacă doriți, puteți să adăugați organe sau carne de miel fiartă și tăiată cubulețe. Eu am vrut să încerc varianta marinată, folosind doar organele de miel. 

Am să repet experiența, cu siguranță! Drobul acesta are o savoare inedită. 

Poftă bună și Paște luminat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rita Ilies 1

20.04.2016, 11:06

Daaaaaa, și mie îmi place cu multe cozi de ceapă verde.

Ligia Bxl 1

26.04.2016, 16:40

Rita Ilies 1

26.04.2016, 23:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel in stil vanatoresc