Fursecuri inimioara

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 2 Feb 2014 | 2936 vizualizari

 

In luna februarie sarbatorim iubirea, atat pe 14 februarie cand sarbatorim Valentine’s day, fiind o sarbatoare care provine din traditia occidentala, cat si pe 24 februarie cand sarbatorim Dragobetele, sarbatoarea traditionala romaneasca. Numele vine de la un personaj din folclorul romanesc care se presupune ca ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi gasit si in cuvantul romanesc Dragoste. Este luna in care dragostea pluteste in aer.
Pe langa flori si alte cadouri, puteti pregati un desert simplu, dar special care va face ca ziua indragostitilor sa nu treaca neobservata.Va recomand sa pregatiti fursecuri inimioara, fiind facute cu dragoste, cu siguranta vor fi apreciate de iubitul sau iubita dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 g unt cu un continut scazut de grasime
  • 150 g zahar brun
  • 1 ou
  • seminte de la o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • 260 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru umplutura
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri nuca de cocos
  • o mana de nuci macinate sau alune
  • o lingura de zahar
  • lapte cat sa se omogenizeze umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri inimioara:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia. 

Amestecam faina cu praful de copt, sarea si semintele de la pastaia de vanilie, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza un aluat moale, nelipicios.  Oprim jumatate din acest aluat si le amestecam cu cacaoa.  Formam 2 bilute, le invelim in folie si le dam la frigider pentru 15 minute

Intre timp pregatim umplutura: Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam.

Intindem cate o foaie din fiecare aluat si cu ajutorul unui decupator in forma de inima decupam inimioarele. Punem  pe o inimioara putina umplutura si deasupra acoperim cu o alta inimioara, lipim inimioarele intr ele cu ajutorul unei fruculite apasand usor pe margini. Prodecam la fel cu toate inimioarele.Punem frusecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit app 10 minute la foc potrivit. 

Sunt gata cand incep sa se rumeneasca la baza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri „felii de pepene”