Gogosari in otet

de violeta30 in Muraturi, 27 Sep 2015 | 7038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • otet
  • apa
  • zahar
  • sare
  • morcovi
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Taiem gogosarii in jumatati, ii curatam de cotoare si de seminte si ii spalam bine. Ii lasam la scurs. 

Intre timp pregatim "saramura". O parte otet si doua parti si jumatate apa, cate 1 1/2 lingura de sare la litrul de lichid, iar zahar dupa gust. Eu obisnuiesc sa gust zeama rezultata si imi place sa o fac mai dulce, dulce-acrisoara, dar sa se simta si sarea. O punem la fiert pana da primul clocot si adaugam gogosarii. Ii lasam foarte putin pana se inmoaie cat de cat, nu trebuie lasati prea mult ca devin moi. Vom pune gogosari la oparit doar cat sa-i acopere saramura, nu trebuie ingramaditi pentru ca trebuie sa se opareasca pe toata suprafata.

Borcanele spalate si scurse trebuie sa le avem la indemana pentru ca trebuie sa ne miscam repede. Pana vom pune gogosarii la oparit, morcovul trebuie taiat si asezat in borcane.

Gogosarii pe care i-am scos de la oparit ii vom pune imediat in borcane, ii vom aseza bine, dar nu foarte inghesuiti ca sa patrunda zeama peste tot. Cum am terminat cu gogosarii, mai lasam saramura pana da in clocot si apoi o punem fierbinte, cu grija, peste gogosari.

Punem borcanele cu capacele in jos cateva ore, apoi vom intoarce si le vom depozita in camara pana cand le vom consuma.

TIPS-URI

1

nu mai pun hrean pentru ca isi schimba gustul in timp;

2

nu pun nici telina ca se amarasc si le schimba si culoarea;

3

in felul acesta tin pana la 3-4 ani fara sa isi schimbe gustul.

4

fiecare poate pune ce ii place (telina, hrean, conopida, etc)

5

din 5 kg de gogosari mi-au iesit 2 borcane de 1700 ml si unul de 4500 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura