Granola cu fructe uscate

de Satisfyyourcravings in Cook and smile, 18 Aug 2019 | 2017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 grame nuci
  • 50 grame alune de padure
  • 50 grame migdale
  • 75 grame seminte de floarea soarelui
  • 250 grame fulgi de ovaz
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1 lingurita pudra de vanilie
  • 120 ml ulei de floarea soarelui/ masline/ cocos
  • 120 ml miere/ sirop de orez/ sirop de artar
  • 100 grame stafide
  • 70 grame fructe uscate (caise, mere, merisoare)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Granola cu fructe uscate:

Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.

Alunele, semintele, nucile se toaca, apoi se amesteca cu ovazul, vanilia si scortisoara. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca usor. 

Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un strat cat mai subtire. 

Se coace 30-45 de minute, amestecand din cand in cand pana devine aurie si usor crocanta. Se lasa la racit complet, apoi se adauga stafidele si fructele uscate taiate in bucati mici. 

Se poate pastreaza in recipient ermetic cel putin 1 saptamana

TIPS-URI

1

se poate personaliza dupa preferinte: eu adauga uneori fulgi de cocos sau inlocuiesc pudra de vanilie cu ceai instrnt cu gust de vanilie (vezi foto)

Daca ti-a placut reteta noastra "Granola cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun continental