Mic dejun continental

de RODIMUR in Cook and smile, 26 Iun 2017 | 11225 vizualizari

 

În urmă cu mulți ani, am găsit această denumire ("mic dejun continental") în oferta unei agenții de turism și cum nu știam despre ce este vorba, m-am interesat. Am găsit pe internet informația căutată, la această adresă, care merită consultată la nevoie:.
 
http://www.family-holiday.ro/mic-dictionar-pe-intelesul-tuturor/
 
 


 

INGREDIENTE

  • produse de panificație (pain au lait, cornuri, chifle), sau
  • produse de patiserie (croissant, pateuri sărate sau dulci)
  • unt (25-30 grame/persoană)
  • dulceață
  • miere
  • cafea, sau ceai, sau capuccino
  • zahăr
  • lapte
  • apă minerală
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun continental:

În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și îmbietor masa. El se compune dintr-o băutură caldă, nealcoolică (ceai, cafea, capuccino), la care se asociază laptele.

La aceasta se adaugă meniul fix, pentru acest gen de mic dejun și anume: produse de panificație, sau de patiserie, unt, dulceață (sau miere) și apă minerală.

Am pus pe masă unt de casă, miere naturală de salcâm și dulceață de caise, producție proprie.

În afara acestui mic dejun continental, mai este micul dejun englezesc ("english breakfast") care pe lângă ceea ce există în meniul complet, mai are cârnăciori de porc, sau șuncă prăjite, ouă fierte, sau prăjite, pâine prăjită, roșii și suc de fructe.

Micul dejun american ("american breakfast") conține, în afară de ceea ce se găsește în micul dejun continental și renumitele clătite, omleta simplă, sau cu diferite ingrediente, sucul natural de fructe...

În funcție de sezon, la noi există un alt gen de mic dejun tradițional, pe care l-am găsit pe acest site: https://www.bucataras.ro/retete/mic-dejun-traditional-de-sezon-75260.html

 

 

TIPS-URI

1

Un meniu bun/o mâncare bună trebuie să fie și frumos prezentat(ă).

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun continental" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

27.06.2017, 21:37

Da, sunt bune, dar și simple și accesibile...
Mulțumesc, Rocsi!

Carmen ElenaNemes 1

26.06.2020, 09:21

Pffff EU asa mānînc un fiecare dimineata dar apa minerala ptr ce???? Suc de portocale se bea.

RODIMUR 1

26.06.2020, 10:04

Doamna Carmen, dacă vă deranjează apa minerală, ignorați-o! Altora le place, vă vine să credeți...? Permiteți-mi să vă împărtășesc un secret: cafeaua întotdeauna se servește cu un pahar de apă rece alături...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Quinoa cu ou prajit, avocado, spanac si sos de unt picant