Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 27 Mar 2015 | 15100 vizualizari

 

Ne place mult ca pilaful sa aiba bobul bine fiert dar ferm nu moale , asa mai uscat si cu o pojghita crocanta . Gustul deosebit a fost subliniat de aroma ciupercilor pleurotus. Am reusit sa obtin un pilaf perfect pe gustul tuturor folosind Multicookerul de la Philips, din dotare .

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 300 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr orez cu bobul mare
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 1 morcov taiat cuburi
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare piper
  • rucola verde
  • rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus:

  1. Se spala, se scurg si se taie felii ciupercile .
  2. Se seteaza Multicookerul pe Fry- prajire pentru 15 minute .
  3. Caliti usor ceapa si morcovul , adugati si ciupercile . Se pune si orezul si se caleste pana devine sticlos .
  4. Setati programul pilaf . Adugati apa cat sa depaseasca cu doua degete nivelul orezului . Condimentati cu sare si piper dupa gust. Adaugati patrunjelul verde tocat .
  5. Nu se mai intervine in timpul procesului de fierbere . Dupa 30 minute am rasfirat usor cu o furculita orezul ca sa se aereze .La terminarea programului aparatul atentioneaza sonor ,se decupleaza automat si trece pe mentinere la cald .
  6. Eu am dorit o pojghita mai crocanta si am mai pus 10 minute pe Fry .
  7. Cu grija sa nu va ardeti rasturnati pilaful pe o farfurie si serviti cu salata de cruditati prefereta . Noi am servit cu rucola si rosii cherry .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu miere si scortisoara (de post)