Pizza cu chorizo

de Rocsi in Pizza, 24 Oct 2021 | 4424 vizualizari

 

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte mult pizza, mai ales pregatita in casa, cu ingrediente diferite, dupa gustul fiecaruia! De aceasta data cu chorizo, preferatul sotului! Va invit si pe voi sa o pregatiti, ca tare simplu se mai face!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 180 ml apa calduta
    • 10 gr drojdie proaspata
    • 1 lingurita rasa zahar
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare
    Pentru topping:
    • 100 gr chorizo
    • 50 gr masline negre fara samburi
    • 150 gr mozzarella rasa
    • 6 linguri suc de rosii de casa
    • oregano uscat
    • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu chorizo:

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, faceti o adancitura in mijloc. Puneti drojdia sfaramata, zaharul si putina apa calduta. Lasati 15 minute sa creasca drojdia, apoi incepeti si amestecati. Adaugati sarea, turnati restul de apa si framantati. La final incorporati uleiul, mai framantati 2 minute. Acoperiti aluatul, il lasati la dospit 35-40 de minute, intr-un loc caldut. Dupa ce a crescut, presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in doua.

Topping-ul: Chorizzo il taiati rondele subtiri. Maslinele le taiati felii. Intindeti prima foaie de aluat, ii dati forma rotunda. Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda, asezati foaia de blat. O ungeti cu jumatate din sucul de rosii, presarati putin oregano uscat. Puneti felii de chorizo, masline, apoi presarati jumatate din mozzarella. Introduceti pizza in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 20 de minute. Cand este rumena, inseamna ca este gata. La fel procedati cu a doua pizza. Presarati cateva frunze de busuioc proaspat si o serviti calda! 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu chorizo" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza taraneasca