Pizza cu prosciutto crudo

de LUK in Pizza, 2 Aug 2011 | 7706 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600gr faina
  • 300ml lapte
  • 100ml ulei
  • o lingurita de sare
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • 50gr drojdie proaspata

Pentru topping:

  • 300gr mozzarela
  • 150gr cascaval
  • 300gr ciuperci champignion
  • prosciutto crudo(nu l-am cantarit..atat cat sa acopere intreaga tava)

Sos:

  • 4 linguri pasta de tomate
  • 200ml apa
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • o lingurita sau 2(depinde cat de mult va place) de oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto crudo:

Aluat:Incalzim 50ml lapte(nu fierbinte,caldut).Dizolvam in el drojdia si zaharul.Lasam sa dospeasca 5-10min.Intr-un castron punem faina,pe margine sarea,in mijloc drojdia apoi restul de lapte(caldut si el) si uleiul.Framantam cat sase omogenizeze ingredientele si lasam la dospit,acoperit,40-45 de min la cald.

Topping:Curatam ciupercile de coaja sile taiem feliute.Mozzarela o taiem cubulete.Cascavalul il radem pe razatoarea mare.

Sos:Omogenizam bine toate ingredientele.

Pregatire:Incalzim cuptorul la 180 de grade.Intindem aluatul in tava.Punem la cuptor pentru 10min.

Scoatem tava,ungem aluatul cu sos,presaram ciupercile si mozzarela si mai coacem inca 20 de minute.Scoatem apoi tava,aranjam feliile de prosciutto pe toata suprafata aluatului,presaram cascavalul ras si mai coacem inca 10min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto crudo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

LUK 1

08.08.2011, 22:48

Eduard,Mirela

LUK 1

08.08.2011, 22:48

Cris..nu te am mai vazut demult asa ca te servesc cu drag

Kori 1

16.10.2011, 23:13

vaaii, ce buna arata!!!si eu vreau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui afumat si cascaval