Pizza de casa

de vasimur in Pizza, 23 Oct 2017 | 2464 vizualizari

 

Pizza este mâncarea preferată a multor oameni deoarece este foarte gustoasă și poate fi preparată ușor și acasă.
Din ingredientele de mai jos a rezultat 2 porție de minipizza (1 porție cu salam și ciuperci și 1 porție cu brânză și ciuperci „Due Formagi” !).

 

INGREDIENTE

  • 150-175 g făină albă
  • 5 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 lingură ulei
  • apă caldă
  • 200 g telemea de vacă
  • 50 g salam feliat Cris-Tim
  • 100-150 g cașcaval Delaco
  • 1-2 ouă
  • suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)
  • 400 g ciuperci Champignon (am folosit ciuperci conservate, la cutie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Ciupercile se pun în apă rece, 15-20 minute, ca să dispară gustul de conservant, după care se scurg bine de apă.

Faceți un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă.

După o scurtă frământare, adăugați uleiul și lăsați aluatul la dospit 15-20 minute.

Se împarte în 2 părți egale, se întind foi relativ subțiri și se pun în tăvile unse în prealabil cu ulei.

Pentru Pizza cu brânză „Due Formagi”:

 Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.

Pentru Pizza cu salam:

 Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 50 g salam feliat Cris-Tim tăiat fâșii, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.

În prealabil se încinge bine cuptorul. Se pun tăvițele cu pizza la copt cca 15-20 minute, la foc mic ca să nu se ardă. Când sunt gata se scot și se picură pe deasupra încă puțin suc de roșii, cât este încă fierbinte.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Încingeți bine cuptorul, în prealabil

2

Folosiți drojdie proaspătă pentru ca blatul să crească și să fie cât mai aspectuos

3

Nu țineți prea mult la cuptor deoarece blatul se întărește prea tare

4

Ingredientele cum ai fi telemeaua, salamul și cașcavalul pot fi în cantități mai mari sau mai mici, după gustul fiecăruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.10.2017, 20:32

Azi aveam si eu pofta de pizza, asa ca asta seara am facut o tava mare pentru toti. Tare buna!

vasimur 1

24.10.2017, 21:28

Buni, mă hărnicesc și eu măcar la sfârșit de săptămână când am mai mult timp. În celelalte zile ajung târziu acasă, de la serviciu.

mihaelar63 1

31.10.2017, 23:45

Ce dragut spus ,, Due fromagi "

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline