Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus

de xana in Retete Delikat, 14 Iul 2018 | 3475 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • ½ de pui (de la tara, nestresat)
  • 2 lingurite condimente pentru pui Delikat
  • cateva boabe de piper Delikat
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline
  • Pentru cus-cus:
  • 120 gr cus-cus
  • 120 ml apa
  • 1 ceapa mica
  • 1 bucata ardei rosu
  • 1 bucata de morcov
  • 1 catel de usturoi
  • ½ de lingurita condimente pentru pui Delikat
  • ulei de masline
  • 1 lingura margarina sau unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus:

Taiem puiul in bucati potrivite si il condimentam cu amestecul Delikat si cateva boabe de piper Delikat macinate bine, apoi il dam la frigider pentru o ora.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, prajim bucatile de pui pana se rumenesc usor, apoi le transferam intr-o tava. Adaugam usturoiul felii, 2-3 linguri de ulei de masline si vinul si dam la cuptor pentru cca. 40 de minute sau pana se fragezeste carnea.

Pentru cus-cus calim ceapa, ardelul, usturoiul taiate marunt si morcovul ras impreuna cu putin ulei de masline si ½ de lingurita de condimente pentru pui Delikat. Lasam pe foc atat cat sa se inmoaie legumele.

Intr-un castron punem cele 120 gr de cus-cus peste care turnam apa fierbinte, acoperim si dam deoparte pentru 10 minute. Dupa acest timp adaugam margarina si legumele si amestecam bine.

Cand puiul e gata, il servim alaturi de cus-cus peste care presaram optional coriandru proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de porc la cuptor