Sos barbecue

de Lau in Sosuri, 22 Aug 2021 | 3104 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa potrivita
  • 5 catei usturoi
  • 500 g rosii bine coapte
  • 2-3 linguri otet
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1 varf cutit ghimbit pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura mustar
  • 2 frunze de busuioc
  • 2-3 ardei chili(eu am avut uscati)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos barbecue:

Rosiile le spalam, le taiem bucati si le adaugam intr-o tava, adaugam ceapa taiata bucati, usturoiul si stropim cu uleiul.

Dam tava la cuptor cca 20 min la 160 grade.

Transferam rosiile intr-o cratita si cu blenderul de mana pasam pana ce obtinem o pasta,adaugam condimente dupa gust,busuiocul,rupt bucati,ardeii si pasam pana ce devine o pasta.

Punem cratita la foc mic sa fiarba cca 15-20 min pana ce se ingroasa ca un sos cremos.

Cand a fost aproape gata,l-am mai pasat o data cu blenderul pentru a fi cat mai fin.

Lam lasat sa mai fiarba cca 5 min dupa care am pus fierbinte in borcane(daca nu il vom folosi)

Se poate pastra pana la 2 saptamani in frigider.

Eu am facut cantitate dubla,o parte am pus in borcane care le-am sterilizat la cuptor,voi vedea la iarna cum se va pastra:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos barbecue" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos Barbecue