elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete / Mancaruri cu carne

Piept de pui grecesc

In Pui la 10 Oct 2013

Roșiile se taie cuburi - în cazul în care folosiți roșii cherry acestea se taie în două. Amestecăm într-un castron roșiile cu măslinele tăiate pe jumătate, cu frunzele de busuioc și brânza feta zdrobită ușor.  Stopim cu 1-2 linguri de ulei de...

Ficăței de pui la tigaie fără ulei

In Ficat la 10 Oct 2013

Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs. Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte. Se dau la rece pentru minim o oră. Se scot din lapte pe un platou. Se condimentează cu piper. Se încinge o tigaie...

Varză la grătar cu piept de pui

In Pui la 10 Oct 2013

Încingem gratarul, plita sau grillul. Condimentăm pieptul de pui cu sare și piper. Se pune pe grătarul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Se scoate și se păstrează la cald. Cât timp pieptul de pui este pe grătar, ne ocupăm de varză. Eliminăm frunzele...

Vită Wellington

In Vita la 4 Aug 2013

Carnea de vită se curăță de eventualele pielițe și grăsime, apoi se condimentează cu sare și piper. Se încinge 50 g unt într-o tigaie și se rumenește bine bucata de carne pe toate părțile pentru aproximativ 5 minute. Când este gata se scoate pe un platou....

Pui cu sos curry

In Pui la 21 Iul 2013

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă cu un prosop de hârtie și se taie cubuețe cu dimensiuni aproximativ la fel. Se încinge untul într-o tigaie și se prăjesc un pic bucățile de pui. Adăugăm usturoiul pisat mărunt și amestecăm bine. Adăugăm supa de pui,...

Chifteluțe dietetice de vită la cuptor

In Vita la 12 Iul 2013

Carnea de vită se dă prin mașina de tocat. Se amestecă cu pătrunjelul, mărarul și ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm sare, piper, cele două ouă bătute și usturoiul pisat. Amestecăm bine până la omogenizare. Formăm chifteluțe și le așezăm într-o tavă tapetată cu...

Pulpe de pui cu legume

In Pui la 29 Mai 2013

Spălăm pulpele de pui și le condimentăm cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat). Într-o tavă aranjăm pulpele și legumele (proaspete sau congelate) Condimentăm cu ierburile de provence. Stropim cu ulei și vin alb. Amestecăm pasta de tomate cu 100 ml apă și stropim...

Aripioare de pui gratinate

In Pui la 1 Mai 2013

Aripioarele de pui se condimentează cu sare și piper și se prăjesc ușor în ulei pe ambele părți. Se adaugă broccoli desfăcut buchețele cât mai mici și stropim totul cu 50 ml apă. Se dă cratița la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Între timp amestecăm...

Ciocănele de pui marinate

In Pui la 29 Apr 2013

Ciocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și  amestecăm bine. Condimentăm ciocănelele cu sare și piper, după care se introduc în marinată. Se...

Pulpă de porc la cuptor

In Porc la 16 Apr 2013

Carnea se spală apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie. Se fac crestături adânci cu un cuțit și se îndeasă șunculiță tăiată bucățele și  cățeii de usturoi tăiați pe jumătate (în cazul în care sunt mari). Se condimentează cu sare și...

Ruladă de pui cu spanac

In Pui la 26 Mar 2013

Pieptul de pui se taie în două, apoi fiecare bucată se taie în două pe lungime, un pic mai mult de jumătate, nu de tot - nu vrem să obținem 2 bucăți, ci una mare subțire. Fiecare bucată de piept se pune în folie de plastic (așa se bate mult mai bine) și se bate bine...

Ciulama de pui cu ciuperci

In Pui la 12 Mar 2013

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic din codițe și se feliază (o ciupercă se taie în 3-4 felii). Într-o tigaie ce nu...

Curcan la cuptor

In Curcan la 6 Mar 2013

Curcanul se spală bine. Se condimentează cu sare și piper. Se fac crestături cu un cuțit și se îndeasă firișoare de rozmarin (o crenguță am tăiat-o în trei). Portocala este mai mult utilă cănd aveți umplutură, dar eu am pus-o pentru aromă. Pentru a nu se...

Pui Chimichagas

In Pui la 5 Mar 2013

Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă carnea de pui tăiată cubulețe de 2-3 cm. Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, praful de chilli și se amestecă cu o lingură de lemn din când în când pentru vreo 15 minute. Adăugăm roșiile tocate...

Ruladă de porc

In Porc la 28 Feb 2013

 Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar să obținem o bucată mai lată și mai subțire. Condimentăm pulpa cu sare și piper. Într-un castron amestecăm pasta de roșii cu usturoiul pisat, pătrunjel verde tocat...

Piept de pui la cuptor

In Pui la 25 Feb 2013

Încingem cuptorul la 200 grade C. Ungem cu unt o formă termorezistentă. Restul de unt se topește într-o crăticioară și călim usturoiul tocat fin pentru 10 secunde. Într-o farfurie adâncă amestecăm pesmetul cu parmezanul, măghiranul și mărarul. Condimentăm...

Cordon bleu de pui

In Pui la 4 Feb 2013

Bucățile din piept de pui se pun pe rând în folii de plastic și se bat bine până ajung la 5 mm grosime. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. În mijlocul fiecărei bucăți de carne punem câte o felie de șuncă și una de cașcaval. Se aduc...

Pui rustic

In Pui la 25 Ian 2013

Oala de pământ se umple cu apă și se lasă 20-30 min. Puiul se tranșează în bucăți potrivite, se spală bine și se lasă la scurs. Ceapa se curăță, se spală și se taie fideluță. Usturoiul se curăță și se taie feliuțe. După ce a stat oala de pământ suficient...

Piept de rață cu piure de cartofi

In Rata la 20 Noi 2012

Într-un castron pregătim marinata. Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele. Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată. Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore....

Boeuf Stroganoff

In Vita la 5 Noi 2012

Pregătim cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când este gata se amestecă cu o lingură de unt și se condimentează cu sare și piper. Carnea se spală și se taie în bucățele lungi de 5 cm și groase de 1 cm. Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm...

Piept de găină cu ceapă și roșii cherry

In Pui la 31 Oct 2012

Pieptul de găină se spală și se taie fâșii subțiri. Se prăjește în 2-3 linguri ulei , amestecând până se albește carnea pe toate părțile. Se scoate și se ține la cald. Adăugăm ceapa tocată și călim până devine aurie. Aducem carnea în tigaie...

Ficăței de pui lionezi

In Ficat la 22 Oct 2012

Ficățeii de pui se spală și se curăță de pielițe. Se așează pe un prosop de bucătărie de hărtie să absoarbă toată apa. Ceapa se curăță de coajă, se spală și se toacă juliene. Ficățeii se trec prin făină și se prăjesc în uleiul încins pe ambele părți...

Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane

In Vita la 16 Oct 2012

Se taie carnea de vită (de preferat cotlet) în bucăți, se spală și se usucă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie mărunt. Se taie slănina în bucăți mici. Se călește slănina în ulei, când devine aurie se adaugă ceapa și usturoiul. Adăugăm...

Sarmale in foi de vita

In Vita la 15 Oct 2012

Carnea se da prin masina de tocat eventual de doua ori. Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica.  Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga. Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul si mararul tocat marunt. Se condimenteaza...

Pui cu legume

In Pui la 8 Oct 2012

Puiul se taie pe spate cu o foarfecă de bucătărie. Se spală bine și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Într-o tavă aranjăm puiul pe mijloc. Spălăm legumele, le tăiem felii și le aranjăm pe lăngă pui. Stropim totul cu ulei și turnăm 1 cană cu apă...

Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru

In Vita la 5 Oct 2012

Ficatul se taie fâșii și se pun în apă rece cu o linguriță de sare pentru 30 minute - să iasă sângele. Se scoate din apă și se lasă la zvântat. Ceapa tăiată fideluță se călește în ulei, adăugăm ciupercile tăiate felii și fulgii de chilli și...

Rață cu cartofi și sfeclă roșie

In Rata la 2 Oct 2012

Copanele de rață se spală bine și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 20-30 minute. Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă rece pentru 15 minute. Sfecla se curăță de coajă (atenție că vă pătați rău - de preferat să folosiți mănuși de...

Rață cu orez

In Rata la 24 Sep 2012

Aripile se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 25-30 minute. Orezul se alege de eventualele impurități. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călim orezul 1-2 minute. Adăugăm legumele și amestecăm. Turnăm 500 ml apă și lăsăm să fiarbă...

Pui înăbuşit cu legume

In Pui la 3 Sep 2012

Se spală pulpele bine și se lasă să se scurgă de apa în exces. Se curăță cartofii, se spală și se taie felii de 1/2 cm. Ardeii se taie în două, se elimină semințele și cotorul, se spală și se taie fideluță. Usturoiul se curăță si se taie feliuțe. Într-o...

Carpaccio

In Vita la 29 Aug 2012

În cazul în care nu găsiți carpaccio gata feliat, se poate tăia și acasă dacă puneți carnea la congelator înainte cu 30 minute înainte de a vă apuca să o feliați cu un cuțit foarte bun. Se aranjează feliile de mușchi de mânzat pe o farfurie. Se presară...

Afisate 31 - 60 din 82 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]