Sarmale in foi de vita

de elucubratiiculinare in Vita, 15 Oct 2012 | 4628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita de vie ~ 50 bucati,
  • 500 g carne vita,
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceasca orez,
  • 1 legatura de marar,
  • 500 ml suc de rosii,
  • sare, piper, boia dulce/ iute.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita:

Carnea se da prin masina de tocat eventual de doua ori. Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica.  Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga. Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul si mararul tocat marunt. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce sau iute dupa preferinta.

Se umplu foile de vita cu compozitia de mai sus.

Intr-o cratita destul de inalta, punem 4-5 foi de vita, dupa care aranjam sarmalele in cerc. Incercati sa le lipiti una de alta, sa nu ramana locuri libere, in felul acesta nu se vor desface. Dupa ce terminam aranjarea sarmalelor, punem alte 4-5 foi de vita. Adaugam sosul de rosii, 2-3 cani de apa si 2-3 linguri de ulei. Le dam la cuptor pentru ~ 90 minute.  

Servim cu iaurt sau smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

16.10.2012, 15:46

multumesc Mihaela11_jo, chiar nu stiam.
Dar acum stiu de ce sarmalutele mele au fost atat de bune si de fragede, ca eu le-am cules cu manuta mea de la bunica din curte (si ea are stuguri negri acolo ).

elucubratiiculinare 1

16.10.2012, 15:47

multumesc pt apreciri tuturor

elucubratiiculinare 1

16.10.2012, 15:48

sa nu va imaginati ca le-am cules acum, sunt culese in primavara, le-am oparit un pic atunci , apoi le-am pus in congelator

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza dulce