Stroganof cu galuste

de trifadalia in Vita, 15 Iun 2018 | 2969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500 gr carne de vitel taiata cubulete ( se poate face si cu carne de porc)
  • sare
  • piper
  • 30 gr unt
  • 2 cepe taiate pestisor
  • 300 gr de ciuperci champignon din conserva
  • 2 catei de usturoi razuiti fin
  • 2 linguri de faina
  • 1/4 lingurita de cimbru ( optional putin chilli cui ii place mai iute)
  • 1/4 lingurita de oregano
  • 125 ml de vin alb
  • 800 ml apa + 1/2 cub de vitel
  • 200 ml de smantana.
  • pentru galuste 3 oua
  • 6 linguri de faina
  • sare
  • 50 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stroganof cu galuste:

 Intr-o cratita se pune uleiul de masline. Asezonati carnea si o prajiti la foc mare pana cand se reduce apa pe care o lasa si se caramelizeaza. Scoateti carnea pe o farfurie si o lasati deoparte.

In aceeasi cratita se pune untul, ciupercile si ceapa. Se caramelizeaza si ele la foc mic 10-15 minute. Se adauga cimbrul, usturoiul si oregano. Se amesteca si se lasa cca. 30 de secunde . Se pune faina. Se stinge cu vinul si supa de vita.  Aduceti la o ferbere lenta, adaugati carnea, acoperiti si la foc mic se fierbe aproximativ 1 ora. In functie de tipul de carne pe care o folositi aceasta poate avea nevoie de timp mai mult sau mai putin de fierbere. Luati de pe foc tocana dupa care se adauga smantana. Se asezoneaza dupa gust.

La galuste: Se bat ouale cu furcululita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut. Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe se rup galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la fiert la foc mediu 2 sau 3 minute acoperita cu capac intredeschis. Se scot intr-o strecuratoare, se spala scurt si se pun in oala cu uleiul incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganof cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval