Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

de bucatarasa in Torturi, 2 Mai 2024 | 441 vizualizari

 

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza
Carrot cake, sau tortul cu morcovi, este o prajitura cu o istorie fascinanta si un gust inconfundabil. Combinatia surprinzatoare de morcovi proaspeti, condimente aromate si o crema bogata de branza il transforma intr-un desert reconfortant si delicios, perfect pentru a fi savurat in orice moment al zilei.
Cu radacini in Marea Britanie din secolul al XIX-lea, acest tort a castigat rapid popularitate in intreaga lume, devenind unul dintre cele mai iubite deserturi de casa.
Faptul ca morcovii adauga o umiditate naturala si o dulceata subtila, iar condimentele imbogatesc gustul si aroma, face ca acest tort sa fie o alegere perfecta pentru cei care cauta un desert echilibrat si plin de savoare. Servit la ocazii speciale sau pur si simplu pentru a rasfata papilele gustative, carrot cake este o incantare pentru toti cei care il incerca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza
  • Ingrediente pentru blat:
  • 250g morcovi, curatati si rasati
  • 200g zahar brun
  • 150ml ulei vegetal
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • O picatura de extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • Ingrediente pentru frosting (crema de branza):
  • 200g branza Philadelphia sau alta branza cremoasa
  • 100g unt moale
  • 200g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Decor (optional):
  • Nuci sau migdale macinate pentru presarat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza:

Cum se prepara Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt.

    Intr-un bol mare, amesteca zaharul brun, uleiul si ouale pana cand obtii o compozitie omogena.

    Adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si toate condimentele (scortisoara, nucsoara, ghimbirul) si amesteca bine.

    Incorporeaza morcovii rasati si extractul de vanilie in compozitia de mai sus si amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt omogenizate.

    Toarna compozitia rezultata in tava pregatita si niveleaza suprafata cu o spatula.

    Coace blatul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand este copt si trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul blatului trebuie sa iasa curata).

    Dupa ce blatul s-a racit complet, pregateste frostingul (glazura): intr-un bol mare, bate branza Philadelphia si untul moale pana cand devin pufoase si omogene. Adauga zaharul pudra si extractul de vanilie si continua sa mixezi pana obtii o crema fina.

    Intinde frostingul pe blatul de tort racit si niveleaza-l cu o spatula.

    Decora tortul cu nuci sau migdale macinate, daca doresti.

    Taie tortul in bucati si serveste-l alaturi de ice caffe latte sau lemon ice tea. Recomandam si Red velvet cake

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Valclaudia 1

02.05.2024, 16:35

Caty 1

04.05.2024, 15:35

👍👍👍😍

Rocsi 1

11.05.2024, 20:35

Este un tort foarte bun, pe mine m-a cucerit cand l-am pregatit prima oara! Nu ai specificat la modul de pregatire ca ai feliat blatul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru iubirea mea