publicat la 07.02.2023
publicat la 20.07.2022
publicat la 18.07.2022
Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!
Bucataras.ro
[email protected]
Rosii deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc
Rosiile se taie pe jumatate si se scot semintele (se strange de ele pana ies semintele). Se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Am folosit 2 tavi. Se presara peste ele sare grunjoasa si busuioc uscat. Se baga la cuptor, la 100 grade C, 5 ore, pana iese toata apa din ele. Cand...
Coaja rasa de lamaie, limeta si portocala cu zahar
Se spala fructele foarte bine, sa lasa la uscat, apoi se dau pe razatoarea mica, fara a rade si partea alba. Intr-un borcan, se pune un strat de coaja rasa, apoi zahar, din nou coaja si tot asa pana se umple borcanul. Se taseaza bine, sa nu ramana aer printre straturi. Nu...
Ardei iuti la borcan
Otetul se pune la fiert cu sarea, zaharul si condimentele. Se lasa putin la racit. Ardeii se spala si se pun in borcane. Otetul cald se toarna peste ardei, apoi se pun capacele la borcane si se strang bine. Se lasa in camara, la loc racoros.
Muraturi asortate
Am spalat toate legumele. Morcovii, radacinile de telina si de hrean le-am curatat de coaja, apoi le-am taiat pe jumatate. Am asezat legumele in doua borcane mari, am pus foi de dafin, boabe de piper si mustar. Am amestecat continutul plicului de pikant fix cu apa (am umplut fiecare...