Retete traditionale din India
Preparate aromate, dulci-acrisoare sau foarte iuti, asa s-ar defini in cateva cuvinte retetele culinare specifice bucatariei din India. Pe Bucataras.ro gasiti retete savuroase de pui, paine, chai sau dulciuri originale indiene.
Gustul dulce acrisor al Indiei
Condimentele speciale, originare din India, dau mancarurilor un gust deosebit: sofran, cardamon, coriandru, chimion si lista poate continua... Invatati de la bucatarasii nostri secretele bucatariei indiene!
Curry de pui ca la mama lui acasa
Postat de: BrindusaMarineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga... Citeste continuarea
Garam Masala - aroma Indiei
Postat de: BrindusaIncalzeste o tigaita la foc mediu si prajeste uscat (fara grasime) condimentele, amestecand continuu ca sa nu se arda, aproximativ 30 secunde. Acopera tigaia cand incep sa sara. Lasa la... Citeste continuarea
Piept de pui cu sos curry si legume
Postat de: SylviaPreparare: Intr-o tigaie mare punem la incins uleiul si adaugam apoi pieptul de pui taiat cubulete si legumele taiate. Adaugam putina sare si piper proaspat macinat peste legume si le... Citeste continuarea
Curry de casă cu orez basmati și curcan
Postat de: Cristi_RomanAm căutat destul de mult pe net și pe forumuri pînă am găsit o rețetă care să cuprindă cât mai mult din esența bucătăriei indiene (fiindcă varietatea tipurilor de curry... Citeste continuarea
Dal Shorva- supa de linte indiana
Postat de: BrindusaSpala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin. Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca... Citeste continuarea
Supa asiatica LopFras
Postat de: LopFrasFierbeti pieptul de pui cu morcovul in apa cam 15 minute. Condimentati si adaugati sosul de soia si otetul balsamic. Adaugati bucatile de ananas si mai dati un clocot. In boluri puneti taiteii.... Citeste continuarea
Curry din ramasite de friptura
Postat de: BrindusaIncalzeste uleiul intr-o tigaie mare si prajeste ceapa, ghimbirul, usturoiul pentru 3 minute. Adauga chimenul, coriandrul, amesteca si mai lasa 2 minute. Adauga curcuma, chilli, sarea si apa.... Citeste continuarea
Aripioare cu sos curry
Postat de: OanaAripioarele de pui se spala, se dau intr-un clocot, apoi se spala de spuma si se pun la fiert in 1,5 l apa cu sare dupa gust. Se adauga legumele curatate si spalate, morcovul, cartoful, ardeiul si... Citeste continuarea
Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume
Postat de: Lily_MusatGhivciul de legume il preparam in felul urmator: Fierbem ciupercile, porumbul, mazarea, ardeiul, morcovul si orezul intr-o craticioara timp de 20 minute. Separat intr-o tigaie incingem 2... Citeste continuarea
Paine Pakoras
Postat de: SabinaAmestecam ingredientele. Obtinem o pasta prin care trecem feliile de paine, avand grija sa le imbibam potrivit. Le prajim apoi in tigaia de teflon cu putin ulei. Se servesc cu sos picant de rosii... Citeste continuarea