Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya in Supe, 27 Mar 2024 | 3831 vizualizari

 

Va prezint o supa atipica prin prisma faptului la cum sunt combinate ingredientele.
Am facut-o prima oara, la inceput am fost reticienta la adaugarii branzei de vaci in supa.
Era si este o noutate pentru mine, insa la sfarsit cand am gustat-o, am zis:perfect! 
Pentru Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World ai nevoie de urmatoarele ingrediente: creveti, ceapa, cartofi, dovleac, porumb, mazare, supa peste, orez.
Sursa de inspiratii cu mici modificari o gasiti aici 
Indrazniti si o preparati, merita!
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World
  • 600 g creveti curatati si eviscerati
  • o ceapa rosie
  • 4 catei usturoi tocati
  • 2 -3 linguri masline fara samburi
  • 4 cani de supa de peste
  • 250 g cartofi spalati si taiati cubulete
  • 300g dovleac taiat cubulete
  • un stiulete porumb crud taiat roti cu grosimea de 2 cm
  • o rosie tocata
  • 2 linguri orez
  • 1 1/2 lingurita de pasta de rosii
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 cana mazare congelata
  • 1/2 cana lapte evaporat
  • 2-3 linguri branza proaspata
  • cate un ou pentru fiecare portie
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi de ardei iute(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World:

Iata cum se prepara Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Intr-o oala incapatoare, incalzim uleiul la foc mediu. Adaugam ceapa si sotam 3-5 minute, pana se inmoaie.

Adaugam usturoiul si mai sotam 1-2 min.

Adaugam cubuletele de cartofi, dovleacul, porumbul, rosiile, orezul, pasta de rosii si oregano, amestecam si adaugam supa de peste. Fierbem 20 min.

Adaugam crevetii, mazarea, laptele evaporat si branza. Amestecam si mai fierbem 2-3 min.

Se potriveste de sare si piper dupa gust.

Se serveste cu cate un ou posat la fiecare portie.

Supa este gata!

Pofta mare!

Vezi si reteta de Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World).

 

TIPS-URI

1

Supa se serveste fierbinte.

2

Daca doriti puteti adauga si fulgi de ardei iute.

3

Laptele evaporat natur daca nu-l luati din comert, il puteti prepara si acasa, prin fierberea indelungata a laptelui, pana ajunge sa fie mai legat. Ideal intr-o oala tip tigaie. Procesul de evaporare este mai rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

RODIMUR 1

29.03.2024, 09:03

Îmi place tare mult supele și rețetele tale, dar la fructe de mare m-am abținut, de când sunt...

Constelatialeu 1

29.03.2024, 22:54

Aici nu ma bag, ca n-am reusit sa ma imprietenesc cu bulbucatii aia de creveti

Panacris 1

01.04.2024, 16:51

Interesantă rețeta! Bine că ne-ai lămurit cu laptele evaporat!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa - crema de pui cu legume