Zacusca de ghebe

de AndreeaRodica in Zacusca, 1 Noi 2010 | 22014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3kg ghebe
  • 3kg ardei grasi
  • 1kg ceapa
  • 3 kg rosii
  • 1/2kg morcov
  • 700 ml ulei
  • sare, piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Migaloasa treaba, dar va asigur ca merita.

Totul a inceput cu cumparatul si curatatul ghebelor.  Apoi le-am fiert, cam 30-40 de minute, schimband apa de vreo 2-3 ori. Le-am scurs, le-am clatit, le-am tocat cu robotul de bucatarie si le-am calit in 300 ml de ulei.

Ardeii i-am copt, i-am curatat, tocat.

Rosiile le-am facut suc pe care l-am fiert separat cu o lingura cu sare si una cu zahar.

Morcovul si ceapa le-am tocat si pe ele la robot si apoi am purces la aruncat toate cele in oala mare: mai intai, ceapa, apoi morcovul, ghebele si ardeii.

Dupa vreo 2-3 ore de fiert la foc mic-mic, am adaugat si sucul de rosii. A mai fiert vreo 1-2 ore si cand s-a ridicat uleiul deasupra am inchis focul. Am turnat-o fierbinte in borcane (sterilizate in cuptor) si le-am invelit bine in vreo doua paturi.

Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

02.11.2010, 15:10

si eu as servi , te ,, invidiez '' ca ai gasit ghebe .

Irina 1

02.11.2010, 21:25

E printre preferatele mele zacusca asta. Si mama mea face.

AndreeaRodica 1

04.11.2010, 11:43

Eu anul asta am facut prima data. Deja suntem siguri ca am facut prea putina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ciuperci