RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI129
Retete

Salata asortata, cu varza rosie

In Salate la 16 Ian 2019

Se fierb tare cele două ouă. Varza roșie se spală, se taie fideluță, se frământă cu sare și apoi i se adaugă un dressing făcut din ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se lasă varza în acest dressing câteva minute și se amestecă ușor. Se spală și...

Vegan Club Sandwich

In Sandvisuri la 16 Ian 2019

Mai întâi se spală și se zvântă salata verde și varza, iar roșia, ardeiul capia și castravetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se feliază. Se taie varza roșie fideluță, se presară cu sare și se frământă câteva...

Cheese Club Sandwich

In Sandvisuri la 15 Ian 2019

Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază. Se pun feliile de pâine toast la prăjitor și se pregătesc celelalte ingrediente. Se unge cu unt o felie de pâine, peste care se suprapun: o...

Sandwich Club Gourmet

In Sandvisuri la 14 Ian 2019

Mai întâi se spală salata și se zvântă, iar roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se feliază. Se feliază celelalte ingrediente (mușchiul file, salamul și cașcavalul) dacă nu sunt gata feliate. Se taie chifla în două părți egale...

Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza

In Ciorbe la 13 Ian 2019

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se aruncă. Când scade apa, se completează, dar cu apă fierbinte. Se curăță ceapa, se...

Desert fursecuri dalmatiene

In Dulciuri la 11 Ian 2019

Se mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat zahărul pudră ramas. Se amestecă cele două compoziții, ușor, ca să nu se lase și se adaugă...

Salata de cartofi si file de hering

In Salate la 10 Ian 2019

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, în apă rece. Se pregătesc celelalte ingrediente: roșiile se spală și se taie felii, la fel și lămâia. Se curăță ceapa, se spală și se taie, o jumătate în felii, iar cealalată jumătate, mărunt. Se spală și se...

Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie

In Paste la 9 Ian 2019

Cât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul. Când tăițeii au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs. În tigaia încinsă...

Desert fursecuri cu bobite de ciocolata

In Dulciuri la 9 Ian 2019

Se face un aluat fraged din: unt, făină, zahăr pudră, vanilie, cele două gălbenușuri și coaja răzuită de la o lămâie. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este legat și nelipicios, se dă la frigider pentru 30 minute, ca să se...

Taitei cu cascaval si telemea, la cuptor

In Paste la 7 Ian 2019

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea fină, iar telemeaua se taie cubulețe. Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă bine de apă. Între timp se unge o tavă...

Supa crema de cartofi, cu smantana, unt si afumaturi

In Supe la 6 Ian 2019

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun într-o oală, la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se curăță și rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie rondele și se adaugă în oală, ca să fiarbă odată cu cartofii.  Se...

Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2019

Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle fierte și o parte din gălbenușuri se vor folosi la umplutură, iar din celelalte se va face maioneza...

Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2019

Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și mărarul tocat fin,  potrivindu-se de gust, conform preferințelor. Se pun 2 lingurițe...

Aperitiv oua umplute cu file de hering

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2019

Se pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece. Între timp, se scoate fileul de hering din conserve, se mărunțește grosier și se adaugă ceapa roșie...

Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice

In Torturi la 3 Ian 2019

Mai întâi se pregătesc stafidele. Se opăresc timp de 1 minut în apă clocotită și apoi se pun la înmuiat în siropul pregătit din: rom, esență de rom și sirop de la compotul de ananas. Tot în acest sirop se vor umezi puțin și pișcoturile, la montarea...

Aperitiv rosii cherry umplute

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2019

Se spală roșiile, se decupează de la baza fiecăreia câte un căpăcel și se golesc, cu atenție, de conținut. Se umplu roșiile cu cremă de brânză, cu salată de vinete, sau cu alte umpluturi, după preferință. Se spală și se zvântă câteva frunze de...

Desert fursecuri cu nuci si visine din dulceata

In Prajituri la 31 Dec 2018

Vișinele se scot din borcan și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de sirop. Se mixează bine untul cu: zahărul, vanilia, esența și gălbenușul de ou. Se încorporează făina, amestecată cu sarea și se frământă până ce aluatul este uniform....

Desert salam de biscuiti cu unt, visine, nuca de cocos si alune de padure

In Dulciuri la 31 Dec 2018

Alunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor. Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie cubulețe, cu laturile de aproximativ 1 cm. Se face un sirop/sos bine legat din: apă, zahăr și cacao,...

Supa de rosii, cu morcovi si galuste de faina

In Supe la 30 Dec 2018

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se...

Aperitiv tartine cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2018

Cum toate ingredientele sunt gata preparate, nu rămâne decât să începem deja  preparativele pentru decorare. Se fierb tare două ouă. Când sunt gata fierte, se răcesc și se taie cu feliatorul de ouă. Se taie fiecare pâiniță în două și se...

Tartine cu pasta din file de hering

In Peste la 29 Dec 2018

Mai întâi se prepară pasta de pește, mixând bine fileul de hering cu: ceapa galbenă, tăiată foarte fin, untul, sarea și zeama de lămâie. Se taie fiecare pâiniță în două și în timp ce unele se ung cu pastă de pește, altele se ung cu unt....

Ciocolata de casa, cu alune de padure

In Dulciuri la 22 Dec 2018

Dacă alunele sunt în coajă, va trebui să vă ocupați mai întâi de ele. Se sparg alunele, se îndepărtează cojile, după care se opăresc timp de 10 minute, pentru a le decoji mai ușor. Alunele se pot folosi și astfel, crude, dar sunt mult mai bune, dacă sunt...

Supa de legume, cu galuste de gris

In Supe la 21 Dec 2018

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 2 litri de apă rece și boabele de piper. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când scade. Se curăță ceapa, se spală, se...

Salata de ardei copti cu dovlecei

In Salate la 21 Dec 2018

Ardeii se spală, se coc uniform pe toate fețele, cu grijă, ca să nu se ardă. Când sunt copți, se presară cu sare și se lasă 15-20 de minute într-un vas acoperit cu capac. După acest interval de timp, ardeii se curăță mai ușor și mai repede. Dovlecelul se spală, se...

Cartofi cu rasol afumat de porc

In Porc la 20 Dec 2018

Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) se spală și se taie rondele, sau semirondele,...

Tocana de legume

In Mancaruri de post la 16 Dec 2018

Mai întâi se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală și se taie sub formă de rondele, sau de triunghiuri, dar de dimensiuni mai mari. (Toate legumele se vor tăia mai mari decât pentru alte mâncăruri). Se sotează rădăcinoasele timp...

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

In Peste la 15 Dec 2018

Se taie blatul (pâinița) în trei felii. Se curăță și se spală cele două cepe. Una din ele se taie foarte mărunt, pentru pasta de pește, iar cealaltă se taie rondele/felii. Se face o pastă de pește din fileul de hering, amestecat cu ceapa tăiată mărunt și cu...

Supa de post, cu legume si chimen

In Supe la 14 Dec 2018

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie (rondele sau semirondele) și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Între timp se pregătesc celelalte legume. Se...

Turtite cu magiun, la tigaia grill

In Piine la 13 Dec 2018

Se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și în adâncitura făcută în mijloc se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă treptat apa caldă și se amestecă drojdia cu zahărul, până ce se dizolvă. Apoi se...

Iahnie de fasole boabe in chifla, cu muraturi

In Mancaruri de post la 12 Dec 2018

Fasolea boabe, fiind proaspătă, fierbe foarte ușor și nu are nevoie să stea la înmuiat. Eu am folosit fasolea pusă la congelator încă din vară. Așadar, fasolea se spală, se pune la fiert cu apă rece și separat, pe un alt ochi de aragaz se va pune o altă oală cu apă la...

Afisate 511 - 540 din 974 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]