RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI129
Retete

Budinca sarata, cu paste si branzeturi

In Paste la 7 Iun 2018

Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul. Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara...

Ficatei de pui, cu rosii, ceapa si usturoi

In la 5 Iun 2018

Ficățeii de pui se curăță de vițe, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, la scurs. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, cât să se înmoaie doar, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță cățeii de usturoi, se...

Desert briose cu visine si pepite de ciocolata

In Prajituri la 4 Iun 2018

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare.  Se scot vișinele din dulceață și se lasă să se scurgă de sirop. Când albușurile s-au dezghețat natural, complet, se mixează cu praful de sare și, după ce încep să crească, se...

Cartofi noi, cu salata asortata de vara

In Mancaruri de legume la 4 Iun 2018

Se aleg cartofi noi, mici, rotunzi (de preferință) și fragezi. Se curăță cartofii de coji, se spală în câteva ape și se pun întregi la fiert, cu apă rece și puțină sare. Între timp, se face salata asortată. Se spală bine roșiile și castraveții. Se...

Club sandwich cu ou

In Sandvisuri la 3 Iun 2018

Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm. Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea...

Desert prajitura cu blat de albusuri si crema de cacao si visine

In Prajituri la 25 Mai 2018

Mai întâi se face blatul (chiar cu o zi înainte). Albușurile se mixează bine cu praful de sare și când începe să crească frumos, se adaugă treptat: zahărul tos fin, vanilia, coaja răzuită de lămâie și la urmă, făina presărată "în...

Ciorba de cartofi noi, dreasa cu smantana

In Ciorbe la 24 Mai 2018

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se taie în forma dorită, după care se pun la fiert, în oala pentru ciorbă, cu 3 litri de apă rece. Se adună spuma când este cazul și se aruncă. Se curăță cepele, se spală, se taie...

Fasole verde cu piept de porc si rosii

In Mancaruri de legume la 23 Mai 2018

Se scoate fasolea verde de la congelator, cu câtva timp înainte, ca să se decongeleze normal. Se spală carnea, se scurge de apă, se îndepărtează șoriciul și eventualele oase, după care se porționează în felii de 3-4 cm lățime. Se pune carnea, astfel...

Desert biscuiti spritati

In Dulciuri la 20 Mai 2018

Se mixează untura cu: zahărul tos, vanilia, sarea, ouăle, smântâna și coaja răzuită de lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compoziția cu untură, până ce rezultă un aluat elastic și legat. Se dă aluatul la...

Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat

In Ciorbe la 19 Mai 2018

Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Se scoate fasolea din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal. Când s-a dezghețat, se clătește cu apă rece și apoi se pune la fiert, într-o oală cu 3 litri...

Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie

In Mancare copii la 18 Mai 2018

Cum se prepara Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie Făina cernută și aerată, amestecată cu sarea și grisul se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adaugată puțin câte puțin, iar la urmă și cu cele două linguri de ulei de floarea...

Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca

In Prajituri la 17 Mai 2018

Se face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se încorporează făina, treptat, ca să rezulte un aluat legat și elastic care se pune într-o folie...

Garnitura de telina la aburi, cu sos de smantana si mustar

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2018

Țelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Pentru sos, se...

Cartofi taranesti la tigaie

In Mancaruri de legume la 16 Mai 2018

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare. Se...

Desert tarta cu crema de lamaie si kiwi -reteta nr. 300

In Dulciuri la 14 Mai 2018

Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă. Se mixează bine zahărul cu untul moale, sare, oul și vanilia, până ce se dizolvă complet și conținutul se omogenizează. Se încorporează făina, puțin câte puțin și când aluatul devine elastic, se pune...

Smoothie cu kiwi, miere si capsuni

In Love Smoothies la 13 Mai 2018

Se curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5 secunde, pentru omogenizare. Se toarnă sucul obținut în vasul decorat în prealabil cu...

Smoothie cu iaurt gras, miere si afine

In Love Smoothies la 13 Mai 2018

Se pun în blender afinele și mierea de albine, se mixează rapid, în reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă și iaurtul în blender și se omogenizează conținutul, prin mixare. Se decorează un pahar mare din sticlă (sau o cană) cu nucă de cocos, se...

Desert tarta cu crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 12 Mai 2018

Pentru aluat, se mixează bine zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă complet. după care se încorporează făina, puțin câte puțin, ca să rezulte un aluat legat și elastic. Se pune aluatul în folie alimentară, se aplatizează și se dă...

Ciorba de radacinoase, cu varza murata si kaiser

In Ciorbe la 11 Mai 2018

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se răzuie pe răzătoarea mare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient, la foc mic, până ce devin transparente. Se călesc peste ceapă și legumele răzuite, până...

Desert pandispan glazurat, economic, din albusuri

In Dulciuri la 11 Mai 2018

Se scot albușurile din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal, până ce ajung la temperatura camerei, știind că dacă sunt reci, nu se mixează bine. La început se mixează albușurile cu praful de sare, după care, pe măsură ce albușurile cresc, se adaugă treptat...

Smoothie cu grepfruit, banana si afine

In Love Smoothies la 9 Mai 2018

Se spală banana, se curăță de coajă, se rupe în felii și se pune în recipientul blenderului, după care se mixează 10-15 secunde. Se toarnă sucul rezultat într-un pahar mai înalt. Se curăță grepfrutul de coajă, semințe și pielițe. Se pun bucățile de...

Desert chec colorat, cu nuca si rahat

In Dulciuri la 6 Mai 2018

În prealabil se taie cubulețe nucile și rahatul. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi bine cu sare, după care se adaugă treptat zahărul pudră, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Când zahărul s-a dizolvat, iar aluatul este ca o...

Ciorba de fasole boabe

In Ciorbe la 5 Mai 2018

Se scoate fasolea boabe din congelator și când se dezgheață, se clătește și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După câteva clocote, se strecoară, se aruncă apa și se pune din nou la fiert, dar cu apă fierbinte. Se spumuiește când este cazul....

Salata de vinete, cu usturoi si smantana

In Salate la 5 Mai 2018

Se scoate vânăta coaptă din congelator, cu câteva ore înainte de preparare și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de zeamă. Când vânăta s-a scurs bine de zeamă, se toacă fin și se pune în bolul pentru salată. Se curăță doi...

Salata de ardei copti, cu branza, ceapa si masline

In Salate la 4 Mai 2018

Se scot ardeii copți din congelator și se lasă să se dezghețe, cu câteva ore înainte de prepararea salatei. Brânza se taie cubulețe mici. Se curăță cepele, se spală și se taie semirondele. Când ardeii s-au dezghețat, se pun în strecurătoare, ca...

Aperitiv ochiuri in cuib de sunca

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2018

În formele speciale de unică folosință (care sunt puțin mai încăpătoare) se pun feliile de șuncă presată. Se adaugă în fiecare dintre ele câteva așchii de cașcaval. Se toarnă ouăle, cu grijă, să nu se spargă și apoi se răzuiește deasupra cașcaval,...

Desert clafoutis cu visine

In Prajituri la 2 Mai 2018

Vișinele se scot din borcan, se scurg de sirop și se țin timp de o oră în kirsch (cireșată) sau coniac. Dacă folosiți vișine proaspete, trebuie să le scoateți sâmburii mai întâi, după care le veți ține, tot așa, în lichior de cireșe, sau în...

Desert tort cu capsuni si crema mousseline

In Torturi la 29 Apr 2018

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile spumă, adăugându-se treptat zahărul tos și  vanilia. Când compoziția este legată, iar zahărul s-a dizolvat complet, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, nucile răzuite și în final, uleiul de...

Ciorba usoara si consistenta de legume si piept de pui

In Ciorbe la 28 Apr 2018

Preparare Ciorba usoara si consistenta de legume si piept de pui Pieptul de pui se scoate de pe os, se curăță de piele și de pielițe, se spală și se lasă la scurs. Osul de la piept cu resturile de carne rămase pe el și cu pielea se pun la fiert pentru a face o supă bază pentru...

Piept de pui cu sos de smantana si muștar

In Pui la 27 Apr 2018

Pieptul de pui se curăță de pielițe, se spală și se scurge de apă, după care se porționează în felii cu grosimea de maxim 1,5 cm. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se taie fin. Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel....

Afisate 661 - 690 din 974 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]