abetina

1

Bucataras
incepator

Botosani

Bucataras din 13.03.2014

RETETE90
PRIETENI28
Retete

Supa de legume

In Mancaruri de post la 15 Mar 2018

Se pune lintea la inmuiat cu cel putin 12 ore inainte de a pregati supa, se clateste si se pune in oala; se adauga radacinoasele taiate, ciupercile pleurotus taiate felii, sare, ceapa tocata si se fierbe la foc potrivit.   Se pun nucile caju la blender, apa si se mixeaza bine, dupa care se...

Desert tort cu crema de mandarine

In Torturi la 15 Mar 2018

Mod de preparare pentru blat:  Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate, peste albusuri se pune un praf de sare, peste galbenusuri se pune zaharul si se mixeaza fiecare in parte. Dupa ce albusurile devin spuma, se adauga peste ele galbenusurile spuma, esenta,...

Desert biscuiti indragostiti

In Dulciuri la 22 Feb 2018

Se amesteca intr-un castron untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta. Se mixeaza pana la topirea completa a zaharului, se adauga faina si se amesteca cu paleta sau la un robot pana la omogenizare, se pune peste aluat o folie de aluminu si se da la frigider pentru o ora....

Desert tort cu mango si cafea

In Torturi la 20 Feb 2018

  Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile, esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.    Se pune faina de grau, nuca macinata cu migdale, praful de copt, cafeaua instant; intr-un vas se...

Muschiulet impanat

In Porc la 22 Dec 2017

Pregatim cu grija muschiuletii, facand gauri in ei pe lungime si introducem in ei morcovii, pastarnacul si patrunjelul, apoi pe latime facem mici gauri in care vom introduce cateii de usturoi. In tava punem ulei si facem un pat de ierburi aromate cu un pic de sare si asezam muschiuletii pe...

Rulada din piept de curcan in crusta de mustar

In Curcan la 22 Dec 2017

Se separa carnea de os si se fac doua foi din piept cu tot cu piele. Se bate putin cu ciocanul de facut snitele, se sareaza, se unge carnea cu mustar, se presara putin rozmarin si usturoi verde tocat.  Se toaca ardeiul, rosia, se amesteca cu ouale batute spuma si se pun in tigaie cu...

Aperitiv saratele cu branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2017

 Se pune intr-un vas untura, peste untura adaugam drojdia stinsa cu lapte caldut, adaugam semintele de chimen, galbenusurile, branza de burduf, faina, sarea si facem un aluat suficient de tare pe care il vom pune la frigider si il vom lasa peste noapte sa se odihneasca. Scoatem apoi cate...

Friptura de oaie si tocanita cu gogosari

In Oaie la 3 Dec 2017

   Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune, se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12 ore. Se mai adauga apa cat sa cuprinda carnea si se fierbe cam 10 minute de la momentul cand se aude...

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

In Mancaruri cu carne la 1 Dec 2017

Am spalat, am pregatit oala de lut a mamei, am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :) Se curata ceapa, toaca marunt si se pune la prajit, lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul. Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il...

Desert cornulete cu rahat

In Dulciuri la 1 Dec 2017

  Se pun intr-un vas untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul pana se intinde cat de cat, il impaturim si iar il...

Fasole cu ciolan si carnati de casa

In Mancaruri de legume la 1 Dec 2017

Se taie slanina in bucati mici si se pun in tigaie la prajit, pana cand se rumenesc frumos, apoi se adauga ceapa tocata si se prajeste. Cand ceapa este patrunsa, se adauga carnea si carnatii de casa si se lasa sa se patrunda putin carnita, apoi se adauga apa cat cuprinde, se adauga condimente,...

Fasole prajita cu castraveti murati

In Mancaruri de post la 1 Dec 2017

Se clateste fasolea, se pune la fiert cu apa si se fierbe pret de vreo 5 minute, dupa care se arunca apa. Se clateste fasolea si se pune iar la fiert. Ceapa se curata, se toaca si se pune la prajit in putin ulei, se adauga morcovii tocati, ardeii capia tocati si se lasa sa se patrunda si sa se...

Pizza cu piept de pui

In Pizza la 12 Oct 2017

   Se pune faina in vas, se adauga laptele dulce caldut ca apa de vara, putina sare si drojdia topita in lapte, un ou, margarina si se face un aluat suficient de tare; spre final, se adauga cateva linguri de ulei si se continua framantarea pana ce aluatul se dezlipeste usor de pe maini....

Placinta cu carne de pui

In Mancaruri cu carne la 22 Sep 2017

Mod de preparare pentru aluat:    Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune oul, untul si laptele dulce, caldut in care s-a pus drojdia, sarea si s-au omogenizat bine. Se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final, se mai adauga cateva linguri de ulei sa iasa aluatul...

Desert prajitura Budapesta

In Dulciuri la 5 Sep 2017

Mod de preparare pentru foile negre:   -Intr-o craticioara se pune untul,zaharul,laptele si se topesc pe bain marie,asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei,apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si cacao.Se mai adauga un ou si se face un...

Desert prajitura Fanta

In Prajituri la 24 Aug 2017

Se pun ouale la robot, se adagua zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.    Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi...

Pizza cu piept de curcan

In Pizza la 24 Aug 2017

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in putin ulei; cand ceapa este rumena, se adauga pieptul de curcan tocat cuburi si se prajeste pana se rumeneste frumos.   Se pune in tava hartie de copt, feliile de paine trecute prin suc de rosii, se adauga pieptul de curcan prajit, ardeii tocati...

Ketchup picant chili

In Conserve la 19 Aug 2017

Se oparesc rosiile, se cojesc de pielite, de cotoare si se pun intr-un vas de plastic. Se mixeaza cu un mixer de mana, pret de cateva minute, apoi se pun la fiert intr-o oala cu gura cat mai larga. Gogosarii, ardeii capia, ardeii chili, se curata de seminte, se dau prin masina de tocat carne si...

Desert inghetata cu pepene galben

In Dulciuri la 19 Aug 2017

Laptele dulce, fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se usor cu o paleta. Intr-un bol de plastic, se pun galbenusurile de rata, se adauga cealalta jumatate de...

Aperitiv frittata cu fidea

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2017

Se mixeaza ouale intr-un bol, peste oua se adauga ardeii grasi tocati, kaizerul taiat cuburi, mozzarella data prin razatoare, smantana, ceapa tocata julien, plicul de fidea maruntit, dovlecelul tocat cuburi si se amesteca cu o lingura, dupa care se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus...

Desert tort de inghetata-reteta de sezon

In Dulciuri la 25 Iul 2017

Se scot samburii de la caise, se amesteca cu zahar si se pun la fiert intr-un vas, se fierb pana se patrund caisele si se topeste zaharul, apoi se da la rece. Se mixeaza caisele la robotul cu cutite, pana se obtine o pasta omogena. Se mixeaza smantana pana devine frisca, apoi se adauga peste...

Desert inghetata asortata-agude si pepene galben

In Dulciuri la 11 Iul 2017

Se curata agudele de codita, in timp ce se clatesc usor sub jetul de apa si se pun intr-o strecuratoare pentru cateva minute, dupa care se adauga zaharul si se pun la frigider peste noapte. A doua zi, se mixeaza agudele, se adauga smantana si laptele si se mixeaza la viteza potrivita circa 10-15...

Desert inghetata de zmeura

In Dulciuri la 5 Iul 2017

 Se pune zmeura cu zahar la frigider, peste noapte. A doua zi se mixeaza zmeura, se adauga smantana, laptele si se mixeaza la viteza mica, sa zicem la viteza 3, timp de cel putin 10 minute, dupa care se toarna compozitia intr-un vas si se baga la congelator. Din cand in cand, se mai scoate...

Desert inghetata Amaretto

In Dulciuri la 5 Iul 2017

Se scot samburii de la cirese, se adauga zahar peste ele si se pun frigider, peste noapte. A doua zi se scot, se ia un castronel de cirese din castron cu sirop, fara zahar si se pun la frigider. Restul de cirese se pun la robot, se adauga laptele si smantana si se lasa la mixat cel putin 10...

Desert inghetata de trandafiri

In Dulciuri la 5 Iul 2017

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in frigider, macar 24 de ore si daca zaharul nu...

Desert tortul copilariei

In Torturi la 29 Mai 2017

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat, se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa, apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata, cacaua, faina de grau, praful de copt stins cu otet si margarina topita la bain marie. Se omogenizeaza...

Salata de post

In Mancaruri de post la 31 Mar 2017

Eu am folosit vinete si ardei grasi copti, de la congelator, din anul trecut, asa mi se pare ca fac economie si cand doresc sa prepar ceva, am in casa si nu  trebuie sa alerg pe la magazine, mai ales ca, in aceasta perioada a anului, legumele proaspete sunt un pic mai scumpe. Curatam doua...

Sarmale de post, cu ierburi aromate

In Mancaruri de post la 31 Mar 2017

Se pune intr-un vas, orezul, ceapa tocata la robot, gogosari, ardei capia, ciupercile date tot prin robot. Se adauga pasta de tomate, soia, sare, ierburi aromate, ulei, se omogenizeaza si se fac sarmale potrivit de mari care se fierb intr-o oala cu capac si apa cat cuprinde, la foc potrivit,...

Gogosi cu miere de albine si nuca de cocos

In Dulciuri la 29 Ian 2017

Se pune faina intr-un vas si peste faina adaugam ouale, 2 linguri de zahar si drojdia stinsa cu putina sare si putina apa minerala si incepem  sa amestecam cu telul, turnand apa minerala, cat sa facem un aluat un pic mai gros decat la clatite. Punem pe foc, un vas cu ulei la incins si cand...

Chec cu sticksuri din dovleac

In Dulciuri la 16 Ian 2017

Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul si se continua mixarea, pret de cateva...

Afisate 61 - 90 din 90 retete    

Postari recente

publicat la 21.02.2024

Reteta de preparate traditionale

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 
Retete preferate
Tort cremes

Voturi:14

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]