alilianaa

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 14.12.2012

RETETE404
PRIETENI188
Retete

Chipsuri din vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2013

Vanata se taie feliute subtiri, se sareaza si se lasa pret de 10 minute. In doua farfurii punem ouale batute si faina.  Scurgem feliile de vinete de apa care si-au lasat-o. Punem tigaia cu ulei la incins. Feliile de vinete le trecem prin faina-ou-faina si punem la prajit pentru jumatate...

Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone

In Prajituri la 28 Aug 2013

Blatul: ouale intregi se bat cu zahartul pus lingura cu lingura si praful de sare pana cresc  ca volum si devine o crema. Se adauga apa, untul topit, se mixeaza bine. Se scot telurile si se adauga partea uscata amestecata ( faina, amidon, praf de copt) amestecandu-se de jos in sus....

Tort cu crema caramel si ciocolata

In Torturi la 27 Aug 2013

Blat : separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul si zaharul vanilat,  lingura cu lingura pana rezulta o bezea lucioasa.  Galbenusurile le amestecam cu apa si untul topit si le punem peste albusuri. Scoatem telurile. Cu o spatula...

Prajitura cu mure si fulgi de ovaz ( de post)

In Mancaruri de post la 26 Aug 2013

Zaharul, murele, apa, vanilia se pun pe foc pana se face un pireu.  Se da la rece. Cand este inca putin calda se adauga margarina ( moale) si se amesteca.Peste aceasta compozitie se adauga faina, fulgii de ovaz si cacaoa si un praf de sare. Compozitia rezultata se intinde intr-o tava...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 26 Aug 2013

Ouale intregi se amesteca cu zaharul si un praf de sare ( pus lingura cu lingura- zaharul:))) pana creste ca volum si devine o crema. Adaugam smantana si mixam. Scoatem telurile. Adaugam faina si praful de copt, lingura cu lingura si amestecam cu spatula de jos in sus ca sa nu se lase compozitia....

Compot de struguri

In Sirop / Compot la 26 Aug 2013

Strugurii se spala si se pun la scurs. Se aleg boabele sanatoase. Siropul de zahar: la 300 ml apa se pune o lingura jumatate de zahar, se amesteca pana la topire completa. Baobele se struguri se aseaza in borcane, adaugam siropul de zahar, se pun capacele si se fierb pe baie de aburi cca 40...

Macrou la tigaie

In Peste la 5 Aug 2013

Pestele se spinteca, se portioneaza si se spala. Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Trecem pestele prin faina si il punem in tigaia cu ulei incins.  Se scoate pe servetele de masa pentru a se absoarbe surplusul de ulei.  Am servit cu mamaliguta si usturoi. Pofta mare!

Zarzavat pentru ciorbe

In Conserve la 5 Aug 2013

Legumele se spala, se curata si se pun in recipiente.  Le-am tocat pe rand la robot, verdeturile le-am tocat cu cutitul , le-am pus intr-un vas mare, am pus sare si am amestecat. Am lasat pret de jumatate de ora ca zarzavaturile sa ia sare. Le-am asezat in borcane, am pus la fiecare...

Omleta cu legume

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2013

Ouale se bat bine cu sare peste care se pune marar. Se lasa la odihnit.  Intr-o tigaie antiaderenta cu un strop de ulei se pun rondele de ceapa si ardeiul taiat fasii la calit. Cand s-au inmuiat foarte putin adaugam ouale batute. Se lasa pe o parte 2-3 minute ( pana se fac) se intorc pe...

Gustare cu pepene galben

In Mancaruri de post la 2 Aug 2013

Pepenele se decupeaza de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un bol. Peste acesta se aseaza branza brie taiata bucatele. Se adauga miere ( dupa preferinta), zeama de lamaie si menta uscata. Se amesteca usor fara a zobi pepenele

Fasole frecata

In Mancaruri de post la 2 Aug 2013

Fasolea se alege, se spala, se pune la inmuiat cateva ore.  Eu am pus-o sa fiarba in prima apa cu un varf ligurita bicarbonat. Lasam sa clocoteasca cu prima apa si aruncam. Punem la fiert din nou fasolea, intr-o alta apa de aceasta data cu sare, piper, cimbru, foi dafin, ceapa si un varf...

Cartofi cu cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2013

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele.  Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se strecoara si sa dau sub jet de apa rece, se pun la scurs. Se ia un vas ( eu de yenna am folosit), se unde cu unt. Se pun cartofii.  Din 4 oua, sare si branza de vaci rasa se...

Fasole pastai cu rosii si cimbru

In Mancaruri de post la 1 Aug 2013

Ceapa se curata, se spala, se toaca.  Fasolea pastai se curata, se spala, se toaca.  Rosiile se spala, se toaca cubulete.  Intr-un vas se pune ulei la incins. Cand este gata, se pun cepele. Cand acestea se inmoaie putin se pun pastaile de fasole. Se amesteca. Cand pastaile...

Varza dulce calita cu spata de porc

In Porc la 31 Iul 2013

Ceapa se curata, se spala.  Varza se curata de foile mai groase, se spala si se toaca marunt.  Spata se spala si se portioneaza Rosiile se spala si se toaca cubulete.  Intr-o oala se pune uleiul la incins. Cand este gata, se arunca bucatile de spata la calit impreuna cu...

Prajitura racoroasa cu mure si frisca

In Prajituri la 30 Iul 2013

Frisca se bate si se pune la rece Jeleul de mure: intr-o tigaie se pune untul peste care se pun murele si zaharul. Se amesteca. Murele pot fi zdrobite si cu o furculita, obtinand astfel o compozitie mai pastoasa.  Blatul: albusurile cu un praf de sare se bat spuma, adaugand lingura cu...

Mamaliguta "gatita"

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2013

Se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot se face un terci din malai care se lasa sa fiarba. Dupa care putin cate putin se adauga, se amesteca pana ne iese o mamaliga buna, nu vartoasa. Pana o rasturnam pe un platou, punem o lingura de unt si omogenizam.  Ouale se pun la fiert in...

Prajitura Diplomat

In Prajituri la 29 Iul 2013

Siropul: se caramelizeaza 4 linguri de zahar  peste care se pun 300 ml apa si se lasa la topit.  Crema:  galbenusurile se bat bine cu cele 8 linguri zahar impreuna cu vanilia. Peste acestea se pune laptele in fir subtire si se fierbe pe baie de abur. Cand este gata se da la...

Pui shanghai la cuptor

In Pui la 28 Iul 2013

Puiul se spala se portioneaza. Se pune la scurs.  Din ou, mustar, seminte de susan, sare,piper, magheran am facut o compozitie prin care am trecut puiul.  O tava se unge cu putin unt peste care se pune hartia de copt. Se pune puiul si se da la cuptor pentru 30-40 minute- foc...

Frunze de viţă de vie pentru iarna

In Conserve la 28 Iul 2013

Se aleg frunzele de vita de vie mai tinere, se spala si se pun la scurs. Intr-o oala se pune apa la fiert cu un varf de lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba aproape de a clocoti, punem frunzele de vie pe rand in pachete mici. Le lasam 1-2 minute si le scoatem intr-o strecuratoare. Le...

Cosulete de rosii cu ton

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2013

Salata am preparat-o din ingredientele de mai sus.  Rosiile le-am taiat la ambele capete, le-am scos semintele, le-am pus la scurs.  Cand s-a scurs zeama, le-am umplut cu salata. Din felii de lamai am decupat pulpa si din coji am facut tortite.  Rosiile le-am asezat pe...

Salata de ton

In Salate la 26 Iul 2013

Se scoate din conserva tonul,  intr-un bol. Se curata ceapa si se taie marunt, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.  Se amesteca tonul cu ceapa si morcovul, se pune sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie. Se amesteca bine.  Pofta buna!...

Ardei pentru umplut la congelator

In Conserve la 26 Iul 2013

Se spala ardeii. Se pun la scurs. Li se scot cotoarele. Intr-o oala se pune la fiert apa cu sare. Cand este gata sa dea in clocot se pune ardeiul. Se lasa pret de 5 minute, se scoate intr-o sita la scurs. Cand sunt reci se aseaza in pungi si se pun congelator.

Salata de vinete cu smantana si usturoi

In Salate la 25 Iul 2013

Vinetele se spala, se sterg. Se pun in hartie de copt, intr-o tava la cuptor. Se coc pret de 30 minute. Se poate verifica dupa 30 min daca sunt coapte.  Simplu, fara fum si alte batai de cap.  Se curata, se scurg bine. Se toaca pe tocator cu cutitul, se amesteca cu ceapa tocata cat...

Prajitura cu caise la pahar

In Prajituri la 24 Iul 2013

Caisele se taie fasii.  Piscoturile se taie in bucati. Sosul de vanilie. Laptele se pune la fiert impreuna cu vanilia. Se da la rece. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se face o crema, se adauga faina si se omogenizeaza. Se adauga laptele turnat in fir subtire, timp in...

Compot de caise in oala

In Sirop / Compot la 24 Iul 2013

Caisele se spala, se taie in jumatati, se indeparteaza de stricaciuni. Se pun intr-o sita la scurs.  Intr-o oala se face un sirop de apa si zahar si se pune la fiert. Cand sta sa dea in clocot se pun fructele si zeama de lamaie. Se mai lasa 5-10 minute max. Caisele risca sa se...

Dovlecei cu branza la cuptor

In Mancaruri de legume la 23 Iul 2013

Dovleceii se spala, se taie rondele, se dau cu sare, piper.  Intr-un bol, se rade pe razatoarea mica branza de capra, se pune oul, se adauga smantana si toate acestea se amesteca.  Se ia un vas de yena si se unge din belsug cu unt. Se pun rondelele de dovlecei peste care se adauga...

Tort aniversar

In Torturi la 23 Iul 2013

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga...

Prajitura cu martipan

In Prajituri la 22 Iul 2013

Siropul de zahar caramelizat : se caramelizeaza zaharul intr-o cratita cu fund dublu. Cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa ( pret de 150- 200 ml- o cana), se stinge focul si se lasa la topit si racit.  Dupa ce s-a racit, in aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca...

Rulouri de vinete cu branza brie

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2013

Vanata se spala si se curata se coaja. Se taie felii subtiri. Se da cu sare, se stropeste cu ulei de masline si putina zeama de lamaie.  Se pune la foc o tigaie antiaderenta. Cand incepe sa se incinga se pun feliile de vinete. Se tin cate un minut cel mult pe fiecare parte. Feliile de...

Sandvis cald cu branza brie

In Sandvisuri la 22 Iul 2013

Feliile de paine se ung cu unt. Se adauga kaizerul si branza brie.  Se pun la cuptorul cu microunde 40 sec.  Super rapid si mai ales super gustos.

Afisate 241 - 270 din 404 retete    

Postari recente

publicat la 05.01.2019

Sos picant pentru cartofi prajiti

publicat la 02.01.2019

Desert tort in doua culori

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]