gaby_gabytza

5

Bucataras
senzational

Roman

Bucataras din 18.04.2011

RETETE371
PRIETENI271
Retete

Salata de paste

In Paste la 23 Feb 2012

Se fierb pastele in apa cu sare. Cat timp fierb pastele pregatim maioneza dintr-un galbenus crud si unul fiert, 1 lingura de mustar si ulei, iar la final adaugam 2 linguri de smantana. Tocam ardeiul si taiem felii sunca. Pastele se trec pe sub un jet de apa rece, se scurg bine si se amesteca...

Ciorba de porc a la grec

In Ciorbe la 15 Feb 2012

Carnea o taiem bucatele si o punem la fiert, si ii mai luam spuma din cand in cand. Intr-o tigaie punem putin ulei si calim legumele (eu am avut morcovi si ardei tocat la masina si pus la congelator) Cand carnea este fiarta o scoatem si o strecuram de zeama in alta oala. Adaugam legumele si...

Prajitura cu dulceata

In Prajituri la 15 Feb 2012

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul treptat, faina, praful de copt si esenta. Se amesteca cu o lingura si se toarna compozitia (oprim cca 4 linguri) intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Desupra intindem dulceata(eu am folosit de prune). Compozitia...

Friptura de porc cu sos de usturoi

In Porc la 15 Feb 2012

Se spala bine carnea si se cresteaza. Amestecam condimentele si se condimenteaza carnea, se aseaza in tava. Se taie portocalele in jumatate. Stoarcem zeama de la portocale peste carne, se adauga ulei si 1 cana de apa. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos. Am pisat 1 capatana de usturoi, am...

Tort simplu

In Torturi la 9 Feb 2012

Pregatim frisca batand bine smantana cu zaharul pana se dizolva zaharul bine, iar la sfarsit adaugam intaritorul de frisca. Apoi pregatim siropul: punem apa la fiert cu plicurile de zahar vanilat, lasam sa fiarba cateva clocote. Il luam de pe foc, dupa care adaugam esenta de rom si il lasam sa...

Tort cu budinca

In Torturi la 8 Feb 2012

Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam usor cate un galbenus. Adaugam zaharul vanilat, esenta, cacaoa si praful de copt amestecat cu putina faina, apoi adaugam faina cat cuprinde cat sa iasa un aluat ca blatul de tort. Tapetam o tava cu pereti detasabili cu hartie de copt si rasturnam...

Cozonac cu branza

In Dulciuri la 6 Ian 2012

Cernem faina, facem o gaura in mijloc si adaugam praful de sare, drojdia si putin lapte. Amestecam si lasam la dospit 15 min. Adaugam si restul de ingrediente si framantam (daca este nevoie se mai adauga faina). Lasam la dospit 30 minute. Branza o amestecam cu ouale batute si restul de...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 6 Ian 2012

Salam de biscuiti reteta Trei sferturi din biscuiti ii dam prin masina, restul ii sfaramam intr-o punga cu facaletul. Intr-o oala punem zaharul sa se caramelizeze putin, adaugam laptele, lasam putin sa fiarba pana se dizolva complet. Adaugam untul si amestecam continuu pana se topeste, lasam...

Tort cu budinca

In Torturi la 5 Ian 2012

Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam bine adaugand galbenusurile. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, apoi esenta.Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Pregatim budincile, primul plic il amestecam cu 4 linguri de zahar si...

Chec din albusuri

In Prajituri la 17 Dec 2011

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam restul ingredientelor amestecand cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia in tava din care oprim 2 linguri in care adaugam cacao si turnam peste compozitie in tava. .Adaugam...

Chec cu nuca

In Prajituri la 16 Dec 2011

Luam ouale si le mixam impreuna cu zaharul, adaugand treptat plicurile de zahar vanilat, zeama de la o lamaie si esenta de rom. Apoi adaugam miezul de nuca taiat marunt, laptele si uleiul si le mixam putin impreuna la viteza mica. Adaugam plicul de praf de copt si faina cat cuprinde. Ungem o...

Prajitura cu mascarpone

In Prajituri la 9 Dec 2011

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocala rasa,esenta si amestecam cu o lingura,adaugam uleiul,omogenizam si turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Amestecam mascarpone cu dulce de leche si cu o...

ficatei

In Ficat la 22 Noi 2011

Se spala ficateii pana iese apa curata.Ii punem la fiert pana cand se ridica o spuma deasupra,dupa schimbam apa si fierbem din nou ficateii cu o foaie de dafin.Calim ceapa in putin ulei si adaugam usturoiul pisat,bulionul,sucul de rosii,si lasam sa se prajeasca impreuna pana se formeaza un...

Tort cu piscoturi

In Torturi la 17 Noi 2011

Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu folie alimentara. Pregatim crema a doua: galbenusurile le mixam bine cu zaharul, faina si laptele il punem pe foc amestecand continuu. Lasam sa se raceasca si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam esenta...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 13 Oct 2011

Punem o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare si adaugam legumele curatate si taiate cubulete. Perisoarele : inmuiem felia de paine si o sfaramam marunt si o amestecam cu carnea,orezul, 1 ceapa micuta taiata marunt, 1/4 patrunjel tocat marunt, sare, piper. Ne...

Gogosari in otet

In Muraturi la 13 Oct 2011

Luam gogosarii, ii spalam si curatam de samburi, ii taiem in jumatate sau in bucati mai mici. Punem 5 l apa si otetul la fiert, apoi adaugam treptat, atunci cand vedem ca apa incepe sa fiarba, zaharul si sarea si lasam sa fiarba pana cand acestea se dizolva. Adaugam gogosarii,...

Chec cu cacao

In Prajituri la 13 Oct 2011

Punem intr-un bol ouale, praful de copt, zaharul si plicurile de zahar vanilat si le batem bine cu mixerul pana se face ca o pasta. Treptat adaugam iaurtul si uleiul. Apoi punem faina cat sa iasa un continut ca de pandispan. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam...

Pui pe sticla

In Pui la 10 Oct 2011

Se pune intr-o sticla apa, felia de lamaie, cimbru,1 foaie de dafin, 2 catei usturoi taiati feliute. Amestecam intr-un bol cuburile de branza, boia de ardei iute, condimentele, oregano, untul, rozmarin, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi pisati, putina sare. Ungem puiul cu amestecul obtinut(eu...

Tort de clatite

In Dulciuri la 10 Oct 2011

Pregatim aluatul de clatite si incepem sa le coacem. Dupa ce am terminat de facut clatitele incepem sa asezam tortul. Asezam prima clatita, ungem cu dulceata, adaugam frisca, apoi iar clatita dulceata-frisca,clatita frisca-struguri,clatita dulceata-frisca,clatita si ornam cu frisca. Am pudrat...

Snitele de porc cu piure

In Porc la 10 Oct 2011

Carnea de porc o taiem felii subtiri si o batem cu ciocanelul de snitele. Amestecam sarea, piperul, rozmarinul, cateii de usturoi pisati, zeama de lamaie intr-un castronel si condimentam snitele pe ambele parti. Le asezam in tava si adaugam uleiul, apa si 1 catel de usturoi pisat. Dam la...

Carne prajita in ceaun

In Porc la 24 Sep 2011

Spalam carnea si o taiem bucatele.Dupa, le punem la calit cu uleiul,sarea si condimentele,punem ulei mai mult ca sa fiarba carnea in el.Lasam sa se caleasca putin si adaugam busuiocul,rozmarinul si usturoiul curatat si pisat,mai lasam un minut si stingem focul ca sa nu se arda.Merge de...

Dulceata de struguri

In Dulceata / Gem la 22 Sep 2011

Faza intai:luam struguri ii splam si ii curatam de ciorchini (asa se zice la noi). Punem o oala cu apa la fiert. Luam bobitele rezultate pe rand si le punem in apa fiarta si le lasam sa fiarba pana cand vedem ca s-au crapat si le scoatem afara cu o paleta ca sa se scurga de apa. Si repetam asa cu...

Compot de prune goldane

In Sirop / Compot la 22 Sep 2011

Spalam borcanele si prunele. Prunele le curatam de codite. Punem in borcane prune, iar la fiecare borcan adaugam 5 linguri de zahar. Adaugam apa peste prune in borcane si le infiletam bine. Dupa ce le-am infiletat luam fiecare borcan in mana si il agitam un pic ca sa se amestece...

Prajitura cu crema

In Prajituri la 21 Sep 2011

Luam oul si il batem cu zaharul, apoi adaugam treptat laptele, uleiul si plicurile de zahar vanilat. Dupa aceea adaugam plicul de praf de copt amestecat cu o lingura de faina, adaugam faina treptat cat sa iasa un aluat mai tare ca sa putem intinde foile. Impartim in trei aluatul obitinut si...

Zacusca

In Zacusca la 21 Sep 2011

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte si ii dam prin masina de tocat. Luam morcovul il spalam, il curatam si il dam prin razatoare. Ceapa o curatam si o dam prin masina de tocat. Punem uleiul in oala si cand vedem ca s-a incins adaugam ceapa si o calim putin. Dupa aceea adaugam gogosarii si...

Ardei iuti murati

In Muraturi la 20 Sep 2011

Luam ardeii ii spalam si ii punem in borcane iar intre ei bagam si cate o bucatica de gogosar daca vrem sa-i indulcim. La 3 cani apa am adaugat 1 cana otet (cu aceeasi cana,eu asa fac masurile) si dupa aceea amestecam cu lingurile de zahar si sare pana se dizolva. Rasturnam peste ardei in...

Alivanca

In Dulciuri la 16 Sep 2011

Amestecam zaharul cu ouale cat sa iasa un fel de pasta. Adaugam usor cate o cana de faina alba, una de porumb si tot asa si amestecam bine. Aadaugam plicurile de zahar vanilat, esenta de rom si iaurtul cat sa iasa o compozitie ca de pandispan. Ungem o tava cu ulei si rasturnam...

Gogonele murate

In Muraturi la 16 Sep 2011

Spalam gogonelele si le taiem coditele.Le asezam in borcan dar cam la jumatatea borcanului adaugam cateva frunze de telina si dupa umplem borcanul cu gogonele.Curatam porumbul si adaugam grauntele acolo.Sarea o punem cu apa la fiert pana se topeste sarea. Lasam apa sa se raceasca...

Snitele de pui

In Pui la 15 Sep 2011

Se taie pieptul de pui felii, se bat, dupa care se condimenteaza si se acopera cu o folie. Se dau 30 minute la frigider. Ouale se bat bine dupa care se adauga faina si se amesteca bine. Se trec snitele prin ou dupa care se prajesc pe ambele parti. Se scot pe un prosop de bucatarie si pofta buna

Prajitura cu cacao

In Prajituri la 15 Sep 2011

Blat :separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat si dupa adaugam si faina amestecata cu praful de copt, plicurile de zahar vanilat si lingurile de cacao. Ungem o tava cu ulei, tapetam cu faina si rasturnam compozitia obtinuta. Dam la...

Afisate 301 - 330 din 371 retete    

Postari recente

publicat la 02.12.2020

Paine cu leurda si untura

publicat la 02.12.2020

Scrob cu hribi, urzici si leurda

publicat la 02.12.2020

Compot de cirese mari

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]