Paine cu leurda si untura

de gaby_gabytza in Piine, 2 Dec 2020 | 2380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 1 kg faina
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingura untura
  • 2 oua
  • 1 cubulet drojdie
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • uns
  • 1 ou
  • susan
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu leurda si untura:

Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte.

Cernem faina intr-un bol.

Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa care o adaugam peste faina.Pe urma adaugam un varf cutit sare si amestecam iar la final facem o gaura in mijloc.

In mijloc adaugam maiaua de drojdie,ouale batute si untura.Si incepem sa framantam adunand faina spre mijloc.Treptat adaugam lapte caldut dar putin cate putin.Pana se formeaza un aluat elastic.La final adaugam ulei ca sa adunam tot aluatul.punem un prosop deasupra si dam la un loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Ungem doua tavi cu ulei.

Impartim aluatul in doua sa iasa doua paini, iar fiecare bucata pe urma o impartim in sase.

Luam cate doua bucati si le impletim impreuna.Si le asezam in tava.

Procedam la fel si cu a doua tava.

Ungem amandoua paini cu oul batut si deasupra presaram mac si sare.

DAm la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu leurda si untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Farfurii comestibile