Pizza cu napi

Postat de RadaMateescu in Tehnici pe 1 Apr 2013, 10:39

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Pizza cu napi

Va prezentam o reteta de pizza cu napi foarte sanatoasa si cu o aroma deosebita. Pizza a devenit demult unul dintre cele mai populare feluri de mancare din lume, atat livrarea de pizza la domiciliu, cat si gatitul ei acasa fiind niste optiuni viabile pentru a consuma mancare sanatoasa, daca pizza este gatita ca la carte.

Ingrediente necesare: blat de pizza de 30 centimetri, pre-copt doua linguri de pasta de tomate 24 napi ulei de masline (cam o treime de cana) busuioc proaspat, taiat sare si piper doua capatani de usturoi pisat mozzarella rasa Parmezan

Modul de preparare: Dupa ce au fost spalati, napilor trebuie sa li se taie varfurile si tulpina. Frunzele acestora trebuie smulse pana cand cele galbene raman in centru. In continuare, cuptorul trebuie preincalzit la 230 de grade Celsius. Apoi, trebuie incins uleiul de masline la o temperatura medie, dupa care se adauga usturoiul si pasta de tomate, amestecandu-se pentru aproximativ doua minute. Peste toata compozitia se adauga napii si se amesteca totul pentru inca aproximativ trei minute. Apoi, se acopera cratita, lasandu-se la foc mic inca trei minute. Se adauga busuiocul, sarea si piperul. Amestecul de napi se va imprastia peste crusta de blat, iar apoi se va presara branza. Se coace totul pentru aproximativ 5-8 minute, pana cand branza se topeste si devine aurie. Pizza este gata !

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia