Pizza cu ou si spanac

Postat de RadaMateescu in Dieta pe 20 Mar 2013, 12:18

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

 

Frunzele de spanac sunt preferatele bucatarilor de peste tot. Va prezentam beneficiile acestuia si o reteta delicioasa de pizza cu spanac si ou.

 

Desi sunt putini cei care stiu acest lucru, pizza poate fi o mancare extrem de sanatoasa daca este gatita cu ingrediente sanatoase. In ziua de azi, pizza a ajuns unul dintre cele mai populare feluri de mancare, fiind gatita si acasa, dar foarte folosita este si comanda de pizza la domiciliu, din cauza lipsei de timp pentru a o gati.

Spanacul este un aliment extrem de sanatos, datorita componentelor sale nutritionale, anticancerigene si antioxidante. Frunzele sale sunt favoritele bucatarilor.

Pentru aceia dintre voi care prefera in locul comenzilor de mancare la domiciliu sa isi gateasca singuri o pizza acasa, va prezentam reteta de pizza cu spanac si oua.


Ingrediente:

  • 1 blat de pizza cu un diametru de vreo 30 de cm
  • 6 linguri de sos de rosii
  • 50 grame de branza Cheddar
  • 250 grame de frunze de spanac
  • 4 oua

 

Prepararea:

Pentru inceput, incalzim cuptorul la 200C. Apoi, ungem blatul de pizza (acesta poate sa fie cumparat in prealabil) cu sosul de rosii.

Punem frunzele de spanac intr-o cratita apoi, turnam apa peste ele si le punem la fiert aproximativ 4-5 minute. Scurgem frunzele de spanac si le imprastiem pe blatul de pizza cu sos.

In continuare, vom asezona totul cu sare si piper dupa gust si vom presara branza Cheddar rasa. Introducem pizza la cuptor pentru 10 minute.

Dupa cele 10 minute, scoatem pizza din cuptor, facem 4 adancituri in spanac cu ajutorul unei linguri si spargem un ou in fiecare adancitura. Presaram branza Cheddar ramasa si introducem pizza la cuptor pentru vreo 8-12 minute, pana cand albusul s-a intarit iar galbenusul a ramas moale.

Pizza este gata pentru a fi servita !

Comentarii (1)

12.12.2014, 22:45

merita incercata

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia