claudiaO

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 22.11.2013

RETETE200
PRIETENI135
Retete

Tort "Zumzarel"

In Torturi la 6 Feb 2014

Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja...

Tort cu mac

In Torturi la 6 Feb 2014

Pentru blat batem albusurile spuma cu zahar, galbenusurile se freaca cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de citrice...

Floricele dulci

In Dulciuri la 3 Feb 2014

Am introdus punga in cuptorul cu microunde si intre timp am pus zaharul intr=o cratita sa se caramelizeze. Cand a devenit auriu, pumen untul si amestecam bine sa se omogenizeze.Intre timp avem grija sa scoatem floricele gata facute (stau max 3 min in cuptor).Oprim focul la caramel...

Ostropel de pui cu piure de cartofi

In Pui la 31 Ian 2014

Punem uleiul la incins si asezam bucatile de pui usor sarate sa se rumeneasca putin pe toate partile; cand sunt gata rumene, punem 4 catei de usturoi zdrobiti grosier cu lama cutitului si calim putin, apoi punem cca 3 cani de apa; punem un capac si lasam sa clocoteasca vreo 10 minute, apoi punem...

Gogosi pufoase...pufoase

In Dulciuri la 30 Ian 2014

Am pus faina intr-un lighean, ama amestecat-o cu drojdia uscata si cu zaharul, am pus coaja de citrice si sarea si am amestecat usor; am topit margarina si am amesteca-o cu uleiul ca sa imi fie mai usor. Am pus oul este faina si incet incet am inceput sa incorporez laptele, pana s-a terminat si...

Ciorba de cartofi cu tarhon si kaizer

In Ciorbe la 10 Ian 2014

Curatam radacinoasele si le punem la fiert in apa rece. Cand incep sa se patrunda, adaugam cartofii taiati cuburi maricele (1,5x1,5 cm), sare si cimbrul si fierbem pana se patrund bine. Dregem ciroba cu otet si smantana amestecata cu ou si potrivim de sare. Cand este gata punem tarhonul tocat si...

Brownie Cappuccino

In Prajituri la 10 Ian 2014

Blat : punem untul cu nessul si ciocolata pe foc pana se topeste; lasam putin la racit, apoi adaugam zaharul si vanilia si amestecam din nou. Dupa ce se mai raceste putin punem ouale pe rand si amestecam energic dupa fiecare. Acum este timpul sa punem faina amestecata cu praful de sare, iar la...

Icre de peste

In Peste la 8 Ian 2014

Pregatim mai intai grisul pt a avea timp sa se raceasca -  eu pun dupa ochi la o parte de gris cca. 3 parti de apa - se pune la fiert si se amesteca sa nu se prinda de cratita si sa nu faca cocoloase - se lasa sa se raceasca bine. Incepem sa preparam icrele - punem icrele in castron si...

Tort festiv

In Torturi la 17 Dec 2013

Blat 1: Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si...

Clatite cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 13 Dec 2013

Punem faina intr-un castron/oala, adaugam ouale, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie si laptele si amestecam; apoi mai punem apa minerala pana obtinem consistenta unei smantani mai subtiri. Incingem o tigaie de teflon si picuram putin ulei; punem cu un polonic compozitie si...

Tian de legume sau Rattatouille

In Mancaruri de legume la 12 Dec 2013

Curatam legumele si le taiem felii grosute - de cca 1 cm grosime. Ungem usor un vas de yenna cu ulei si asezam feliile de legume in picioare altenativ:rosie,ceapa, ciuperca,dovlecel, ardei ...pana umplem tava. Picuram putin ulei si presaram pe deasura sare, piper,cimbru si banza rasa si dam la...

Tort spirala Diplomat

In Torturi la 11 Dec 2013

Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul; separat frecam galbenusurile cu uleiul; punem galbenusurile putin cate putin peste albusuri, apoi punem faina amestecata de dinainte cu praful de copt; punem coaja de portocala si lamaie si esenta de vanilie si dam la cuptor in...

Ciuperci inabusite

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2013

Spalam ciupercile si le curatam de pielite; eu una am ceva timp de cand nu mai curat pielitele, dar am grija sa le spal bine cu un burete de vase. Tocam ciupercile feliute; punem uleiul la incins si adaugam usturoiul zdrobit cu cutitul, dupa care punem ciupercile; lasam sa fiarba, amestecand...

Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie

In Porc la 9 Dec 2013

Cum se prepara Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie: Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in oala minune sa fierba impreuna cu coasta portionata cca 1 ora - acum na..in functie de fasole :P Dupa...

Cozonaci cu nuca si scortisoara

In Prajituri la 9 Dec 2013

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin lapte , am facut o gropita in faina si am pus-o la dospit. Intre timp punem laptele la incalzit si adaugam zaharul sa se topeasca; punem coaja de citrice si amestecam. Dupa ce a...

Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2013

PINGUINI: Alegem maslinele si le imperechem cate 2; una dintre ele se decupeaza ca sa creem  burtica pinguinului. Felia de morcov o v=crestam in forma de v ca sa facem labele picioarelor, apoi trecem la umplerea maslinelor cu icre. Prindem o maslina intreaga cu una crestata si cu o felie...

Melcisori si ciupercute

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2013

Ciupercute: Ouale se fierb tare, se decojesc si se taie pe din doua pe orizontala ;la fel si rosiile, pe care le scobim. Scoatem galbenusurile fierte si le pasam cu furculita. Calim ceapa si usturoiul tocate marunt in unt, dupa care adaugam ficateii de pui; ii tinem pe foc pana se...

Tort cu crema de ciocolata si vanilie

In Torturi la 29 Noi 2013

Blat : Se bat albusurile spuma tare;galbenusurile se freaca cu uleiul separat. Se pun galbenusurile peste albusuri , apoi se incorporeaza usor cu lingura faina amestecata inainte cu praful de copt. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt cca 20-30 min; cel mai...

Saratele

In Dulciuri la 22 Noi 2013

Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins.  Se da coca la frigider cca 30 minute inainte de folosire. Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime,se unge cu ou batut, apoi se presara dupa preferinta cu cascaval sau branza (eu am pus niste cascavea =...

Tort spirala

In Torturi la 22 Noi 2013

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul; se adauga galbenusurile peste albus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit esentele. Se toarna compozitia in tava cu dimensiunea de 30x40cm tapetata...

Afisate 181 - 200 din 200 retete    

Postari recente

publicat la 25.01.2021

SHAKSUKA

publicat la 09.02.2020

Aperitiv bilute fantezie

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]