claudiaO

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 22.11.2013

RETETE200
PRIETENI135
Retete

Chiftelute de dovlecei cu branza telemea

In Mancaruri de legume la 23 Iun 2014

Dovleceii ii spalam si ii dam pe razatoare cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam vreo 15 minute; ii stoacem bine si ii punem intr-un castron. Adaugam verdeata, usturoiul pisat, sare, piper, delikat, branza si la final faina si amestecam bine sa se omogenizeze. Punem ulei...

Mancare de fasole pastai

In Mancaruri de post la 19 Iun 2014

Curatam si spalam bine fasolea, dupa care o rupem in bucati de cca 2 -3 cm. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins; O calim pana devine transparenta, apoi adaugam fasolea. Punem cca 1 canuta de apa si lasam la inabusit; Saram si piperam, apoi cand e aproape gata adaugam...

Fasole pastai cu usturoi

In Salate la 19 Iun 2014

Fasolea o curatam de codite si o spalam bine. Punem apa la fiert si cand clocoteste adaugam sarea si fasolea; fierbem cca 20 minute, pana este patrunsa bine. O clatim cu apa rece. Pregatim un dresing din ulei si otet; amestecam cu usturoiul pisat - eu il dau pe razatoarea mica - sare si...

Nugat glacee cu nuci

In Dulciuri la 18 Iun 2014

Punctul de inspiratie a venit de aici : http://www.bucataras.ro/retete/nugat-glace-by-radu-popovici-49942.html Am batut frisca si am lasat-o la rece. Pentru crant, pregatim un caramel brun din 200 gr zahar.Cand este gata caramelul, adaugam nucile prajite usor si amestecam bine ca sa...

Friganele

In Dulciuri la 17 Iun 2014

Punem laptele la incalzit impreuna cu zaharul si adaugam vanilia. Ouale le batem bine cu un praf de sare. Punem uleiul la incins. Trecem feliile de franzela prin lapte ca sa se inmoaie bine, apoi prin oul batut si apoi punem la prajit in uleiul incins pana se rumenesc frumos pe ambele...

Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50

In Fusilli la 12 Iun 2014

Punem o oala cu 4 l apa la fiert - cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita cu sare si pastele,pe care le fierbem max 8-10 minute. Le scurgem si le clatim cu apa rece - le dam deoparte. Tocam ceapa zolzi; castravetii ii taiem in doua pe lungime, apoi feliute; ii stoarcem putin ca sa nu...

Cartofi noi condimentati

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2014

Cartofii in spalam bine cu apa si ii frecam cu un burete abraziv sa indepartam pe cat se poate cojita. Punem uleiul in cratia apoi cartofii spalati. Presaram toate condimentele si sarea si amestecam bine ca sa se acopere unniform. Adaugam apa pe o parte a cratitei ca sa nu...

Prajitura cu mere si scortisoara/mere si capsuni

In Prajituri la 10 Iun 2014

Incepem cu merele - le curatam de cotoare si le taiem cubulete; incingem 50 gr unt intro cratita incapatoare si punem merele la calit putin;adaugam zaharul,esebnta de rom si scortisoara, si tinem pe foc ca sa se inmoaie usor; la final adaugam si 3 linguri de gris ca sa absoarba din zeama...

Tort "Trandafir albastru" cu crema de vanilie

In Torturi la 10 Mai 2014

Pentru blat frecam galbenusurile cu uleiul si dam deoparte pana batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Amestecam usor de sus in jos albusul batut cu galbenusul si adaugam la final faina. Tapetam o forma detasabila cu hartie de copt si punem blatul la cuptor pt cca 30 minute. Verificam...

Deliciu cu nuci si visine bete

In Prajituri la 6 Mai 2014

Pregatim budincile conform indicatilor de pe plic cu 500 ml lapte cu 4 linguri de zahar la 1 plic -la cea dde vanilie am mai adaugat esenta de vanilei iar la cea de ciocolata, rom. Amestecam cafea calda cu Nesquik-ul si adaugam putina esenta de rom. Luam cate un biscuit,il trecem prin...

Paine de casa cu cartofi

In Piine la 5 Mai 2014

Incepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert ca pantru piure, in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine, scurgem apa , pe care o oprim, si o lasam sa se raceasa, pasam cartofii si ii amestecam cu untul si cu cca 100 ml lapte; adaugam si sarea din reteta la piureul de cartofi....

Pui dulce-acrisor cu ananas

In Pui la 28 Apr 2014

Taiem pieptul de pui in bucatele mici; asezonam cu sos de soia si lasam cca 15 minute sa se marineze. Batem un ou si amestecam cu bucatelele de pui.Punem uleiul la incins intr-un tuci; dam bucatelele de pui prin malai si prajim in uleiul incins pana devin aurii. Le scoatem pe hartie absorbanta....

Pasca cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 24 Apr 2014

Aluatul a fost framantat si pus la crescut si intre timp m-am ocupat de umplutrura. Ouale le-am frecat cu zaharul cateva minute, am adaugat branza de vaci scursa, grisul, stafidele (pe care nu am apucat sa le mai tin la inmuiat in rom), esenta de rom si coaja de lamaie. Am amestecat totul si...

Cozonac cu nuca, rahat si stafide

In Dulciuri la 24 Apr 2014

Mai intai am pregatit maiaua - drojdia o pasam cu furculita impreuna cu 3 linguri de zahar, punem putin lapte caldut si cateva linguri de faina; lasam la crescut vreo 15-20 minute...pana mai pregatim una alta :) Acum separam galbenusurile si le frecam cu sare, apoi adaugam jumatate din...

Paine "Iepurasi"

In Piine la 24 Apr 2014

Am pregatit mai intai maiaua - drojdia lichefiata cu zaharul, cu putin lapte si putina faina - amestecam si punem la dospit 15 minute. Punem  faina cernuta intrun lighenas, amestecam cu sarea si in mijloc adaugam maiaua dospita; incepem sa framantam incet incet, adaugand laptele in care...

Drob cu ficatei de pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2014

Mai intai am pregatit toate cele : am spalat bine pipotele si inimile, la fel si ficateii si verdeturile. Am pus pulpele de pui, pipotele si inimioarele la fiert in apa rece si putina sare; dupa ce am spumuit bine, am adaugat boabe de piper, 3-4 fopi de dafin si catva catei de...

Oua pentru Pasti

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2014

Ouale se spala bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu sare. Separat, intr-o craticioara punem la fiert apa,cu sare, 3 linguri de otet si culoare dintr-un pliculet - fiecare culoare se face separat. Cand sunt gata fierte, ouale se pun in vopseaua fierbinte si se tin acolo cca 5-10 minute, in...

Gogosi cu bors

In Dulciuri la 11 Apr 2014

Incalzim laptele - in jumatate din cantitate dizolvam drojdia ,iar in cealalta jumatate dizolvam zaharul. Lasam maiaua sa creasca. Intre timp, punem faina in lighean si o amestecam cu sarea, coaja de citrice si vanilia. Adaugam drojdia si laptele si incepem sa framantam , punand cate...

Prajitura" Simfonie de august"

In Prajituri la 9 Apr 2014

Pentru blat: frecam galbenusurile cu zaharul pana de formeaza o spuma , apoi adaugam peste faina amestecata cu untul rece si framantam un aluat fraged.Il dam la frigider cca 1 ora. Curatam fructele ; caisele le desfacem in doua, iar nectarinele daca sunt mari le taiem in 3.Spalam zmeura si...

Gris cu lapte

In Mancare copii la 8 Apr 2014

Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul, esenta si coaja de la 1 lamaie. Cand incepe sa fiarba, turnam in ploaie grisul si merstecam energic ca sa nu se prinda. Tinem pe foc cateva clocote, apoi il punem in castronele. Pentru decor am creat un Smilyface din scortisoara.

Cornulete vanilate cu nuca si rahat

In Prajituri la 7 Apr 2014

Punem faina intr-un lighenas si facem o gropita in mijloc. Adaugam untura frecata de dinainte cu galbenusul, zaharul si mirodeniile si incepem sa framantam. Punem apa atat cat sa obtinem un aluat fraged. Impachetam aluatul obtinut in folie si dam la frigider pentru cca 1 ora. In timpul asta taiem...

CURRY DE PUI CU GARNITURA DE OREZ

In Pui la 7 Apr 2014

Pieptul de pui il spalam, indepartam pielea si il taiam in bucatele mici. Ardeiul il curatam si il taiem fasii,ceapa o curatam si o taiem solzi,iar morcovul il curatam, spalam si il taiem betisoare. Punem la incins 2 linguri de ulei si calim puiul pe toate partile, pana se albeste usor, apoi...

Fursecuri cu rahat si migdale

In Prajituri la 5 Apr 2014

Intr-un castron spargem ouale si le amestecam putin cu un prafulet de sare; adaugam uleiul, zaharul si mirodeniile si  frecam cu lingura cca 5  minute. Incepem sa adaugam fainam cate putin pana obtinem un aluat vartos. Cu o lingura umezita cu apa punem gramajoare din compozitie...

Ciolan copt impanat

In Porc la 5 Apr 2014

Pregatim ciolanul: il spalam si il stergem bine, apoi il ungem cu ulei pe toate partile. Il gaurim in mai multe locuri cu varful unui cutit si il impanam cu usturoi si bucatele de carnat afumat. Presaram bine pe toate partile cu piper si cimbru, apoi asezam ciolanul in vasul roman, tinut de...

Painici Dukan cu chimen si chili

In Piine la 26 Mar 2014

Cantitatea este pentru 3 zile de croaziera - adica au revenit 5 painici pe zi Se bat ouale cu sarea cu o furculita, apoi adaugam laptele batut. Ingredientele uscate le-am amestecat cu drojdia, apoi le-am adaugat putin cate putin peste oale batute. Le lasam la hidratat cca 15-20 minute, pana...

Tort cu crema de branza

In Torturi la 21 Feb 2014

Frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam usor cu albusul batut spuma impreuna cu zaharul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mirodeniile. Dam la cuptor in tava tapetata cu hatie de copt - 30x40cm, pt cca. 20-30 minute, in functie de cuptor. Pentru crema ,frecam untul spuma cu...

Prajitura cu spuma de ness si bezea

In Prajituri la 20 Feb 2014

Blat : batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sapre; galbenusurile le frecam cu uleiul apoi le adaugam peste albus.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si miezul de nuca prajit si macinat.Dam la cuptor in tava de 30x40cm pt cca 20-30 minute, pe hartie de copt. Spuma de ness...

Prajitura Fanta

In Prajituri la 20 Feb 2014

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi incorporam uleiul in fir subtire. Adaugam faina amestecata inainte cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor, punem coaja de lamaie,vanilia. apoi incorporam si albusul spuma, amestecand de jos in sus....

Tort laptop

In Torturi la 11 Feb 2014

Blatul de cacao - batem albusul spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem pana se formeaza o spuma tare; frecam galbenusurile cu uleiul si adaugam peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam cu o spatula de sus in jos ca sa nu se lase. Dam la cuptor in tava...

Tort Antonia

In Torturi la 10 Feb 2014

Asamblare: - primul etaj - de jos in sus - blat de vanilie +crema de ness,blat de cacao + crema de afine, ultimu strat blat de brownie cu crema de scortisoara; - al doilea etaj la fel ca primul; - al treile etaj - inimioara - blat de brownie cu crema de scortisoara, blat vanilie cu...

Afisate 151 - 180 din 200 retete    

Postari recente

publicat la 25.01.2021

SHAKSUKA

publicat la 09.02.2020

Aperitiv bilute fantezie

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]