SHAKSUKA

de claudiaO in Mancaruri de legume, 25 Ian 2021 | 1626 vizualizari

SHAKSUKA

 

...sau rasfatul de week end cum ii spun eu.
Cand ti-e dor de vara, de soare..., acest fel de mancare te duce cu gandul la mare...
De cand am descoperit aceasta reteta, m-am indragostit remediabil de ea. Sos gros de rosii, savoare de chimen, oua ochiuri, feta ...tot ce iti trebuie pt un mic dejun sanatos si satios.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 3 ardei capia rosii - mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 curtii rosii tocate in bulion - daca vara folosim rosii proaspete :)
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita chimen
  • sare/piper
  • 1 ardei iute tocat marunt pt cine vrea mai picant
  • patrunjel verde
  • branza feta
  • oua 10 buc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SHAKSUKA :

Curatam ceapa si oo tocam marunt. La fel si ardeii. Punem uleiul intro tigaie si cand e incins punem ceapa. Tinem pe foc pana devine sticloasa, apoi punem ardeii. Amestecam pana de inmoaie putin apoi adaugam rosiile cuburi. Saram, piperam, adaugam chimenul si cimbrul si 1 ceasca de apa si lasam la foc mediu cu capac pana scade sosul si se inmoie bine legumele.

Cand sunt gata, punem ouale in sosul format, saram, piperam usorapoi le tragem capac si tinem pe foc pana se coaguleaza albusul, iar galbenusul ramane moale. Presam patrunjel tocat si brnza feta si servim cu paine proaspata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

noi am servit cu fulgi de chili si cu bacon prajit langa

Daca ti-a placut reteta noastra "SHAKSUKA " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu costita si smantana