Tort de ciocolata Mickey Mouse

de T I M E A in Torturi, 4 Dec 2013 | 18996 vizualizari

 

Un tort dedicat celor mici ...
Sunt multumita sa bifez si acest tort, printre putinele torturi ce le-am facut pentru copii. Cu siguranta am sa il mai fac, e tare dragalas :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 7 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema:
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 250 gr smantana pt frisca
  • 7 linguri zahar
  • Sirop:
  • aprox 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 2 lingurite cacao Nesquick
  • Ornat:
  • 200 gr frisca lichida indulcita
  • 1 lingurita cacao neagra
  • 2 lingurite cacao Nesquick
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Mickey Mouse:

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare.  Adaugam zaharul si mixam, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Ungem 2 forme mici de ceramica (aprox 10 cm) cu unt si le umplem putin mai mult de jumatate. Restul compozitiei o turnam intr-o tava rotunda de 17 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem formele din cuptor si lasam sa se raceasca.

Pregatim crema in felul urmator: amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. 

Dupa ce s-a racit putin, dam la frigider aprox 2 ore.

Cand scoatem din frigider mixam crema pana devine spumoasa.

Asamblare:

- taiem blatul mare in 3 iar cele doua mici le taiem in doua

- asezam prima foaie pe un platou si il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea celor 3 ingrediente

- ungem cu un strat de crema, apoi punem a doua foaie de blat care la fel o insiropam si o ungem cu crema

- procedam la fel si cu cea de a treia foaie, adica sirop apoi un strat de crema.

- ungem si de jur imprejur cu crema 

- cele doua forme mici (adica urechiusele lui Mickey) le insiropam pe rand (prima foaie), apoi ungem cu un strat de crema, asezam a doua bucata peste crema si cu grija imbracam urechile in crema de ciocolata

Ca sa desenez fata lui Mickey am avut in fata un model, o fata a lui Mickey listata pe o coala alba de hartie.

Cu o scobitoare am trasat mai intai conturul fetei, ochii, nasul si gura.

Apoi dupa ce am batut frisca o parte simpla si o parte cu cacao, am facut mai intai zona cu alba apoi restul. 

De jur imprejur tortul l-am imbracat cu floricele de frisca.

Dam tortul la frigider minim 3 ore inainte de a fi servit, ideal pana a doua zi.

  Nu e foarte greu de realizat fata lui Mickey dar necesita timp si rabdare. 

Sa imi spuneti daca il incercati si voi :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Mickey Mouse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (Jofre)