Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI318
Retete

Sanatate curata: Suc de citrice!

In Bauturi la 19 Ian 2011

Se adauga toate ingrediente in mixer si se mixeaza. Iese mai gros cu pulpa,daca vrei poti adauga apa. Eu il beau fara apa fara miere,dar gusturile difera. Va urez sa va incarcati cu energie!

Sos cu iaurt si marar

In Sosuri la 19 Ian 2011

Se amesteca toate ingredientele si se lasa putin ca sa se amestece aromele.

Cornbread - Paine cu malai

In Piine la 19 Ian 2011

Da drumul la cuptor. Amesteca malaiul cu laptele si lasa-l sa stea la temperatura camerei cam 10-15 minute ca sa se inmoaie. Adauga faina,sarea,praful de copt si zaharul la malai. Bate oul si adauga-l si pe el. Acuma poti adauga si uleiul. Se da la cuptor cam 25 de minute.

Curry Popcorn

In Dulciuri la 18 Ian 2011

Se infierbanta uleiul in ceaun. Se adauga floricelele si se acopera cu un capac.Se scutura din cand in cand. Sunt gata cand nu se mai aud pocnituri. Se pun intr-un bol,se toarna untul topit peste si apoi se adauga condimentele. Se amesteca bine.

Mere la tigaie

In Mancare copii la 18 Ian 2011

Curata merele de coaja si taie-le in felii. Amesteca cu zahar,scortisoara si nucsoara. Se calesc in tigaie cu untul si apa,amestecand din cand in cand. Sunt gata cam peste 8-10 minute,cand s-au inmuiat merele,dar sa nu fie pireu.  

Clatite australiene - Pikelets

In Dulciuri la 18 Ian 2011

Pune faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea intr-un bol. Se adauga laptele,oul si zaharul. Se amesteca si se adauga untul topit. Se prajesc intr-o tigaie nonstick.

Oua Foo Yang - Reteta de baza

In Paste la 17 Ian 2011

 Se fierb spaghettele in apa cu sare. Cand s-au fiert,se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se infierbanta uleiul si se adauga spaghettlele. Dupa ce se prajesc putin se intorc pe partea cealalta. Se adauga ouale batute ,dar nu se amesteca,trebuie sa se formeze o crusta....

Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la cuptor

In Mancaruri de post la 17 Ian 2011

Intr-un bol se amesteca uleiul cu cartofii. Intr-un alt bol se amesteca si condimentele si se presara peste cartofi. Se amesteca bine totul si se dau la cuptor intr-o tava,avand grija sa nu se suprapuna cartofii. Dupa 20 de minute se intorc pe partea cealalta si se mai...

Limoneta - Suc de lime

In Bauturi la 17 Ian 2011

Se stoarce lime-ul si sucul obtinut se amesteca cu zaharul pana acesta se topeste. Adauga apa minerala si se amesteca putin. Se poate adauga si gheata. Se orneaza si se serveste.

Branza feta marinata

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2011

Se prajesc pentru un minut boabele de coriandru,coaja de portocala si dafinul. Intr-un container de plastic sau intr-un borcan,se pun toate ingredientele si se amesteca usor o data pe zi pentru o saptamana. Se pastreaza la frigider,o saptamana,dupa care se poate servi. E excelenta...

Chec aperitiv de cartofi cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2011

Se sfarama cartofii si se amesteca cu ouale,sarea si piperul. Se pune un strat de cartofi in forma si se pun carnati deasupra. Se continua pana se termina ingredientele. Se da cu galbenus si se da la cuptor cam 30-40 minute. Noi am servit-o rece.

Ceai verde cu lime si ghimbir

In Bauturi la 16 Ian 2011

Se pune apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca,se opreste focul si se adauga ceaiul,feliile de lime si de ghimbir. Se acopera cu un capac si se tine 5 minute. Mi-a placut foarte mult si rece!

Salata de cartofi cu oua

In Salate la 16 Ian 2011

Se taie toate ingredientele marunt. Se pun intr-un bol si se adauga maioneza si mustarul,dupa gust. Se condimenteaza cu sare si piper.  

Ciorba de rata

In Ciorbe la 15 Ian 2011

Se pune rata,apa si ceapa in oala minune. Se fierbe cam 20 minute. Intr-o oala adanca,se adauga legumele cu supa de la rata si se dau la fiert. Cand sunt legumele moi,se adauga carnea si taiteii. Se mai tin cinci minute pe foc si se presara patrunjel proaspat,congelat sau uscat.  

Ebichiri - Creveti cu sos iute si usturoi

In Fructe de mare la 14 Ian 2011

Intr-un wok,cand uleiul e fierbinte,se prajesc crevetii. Se scot si se pun pe o farfurie. Se adauga in wok usturoiul,se prajeste putin,apoi se adauga sosul iute. Se pun in wok crevetii si se amesteca atat cat sa fie acoperiti de sos. Pofta mare!!!

Pancakes cu banane

In Dulciuri la 14 Ian 2011

Se amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin. Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu vor...

Pui cu sos de lamaie

In Pui la 14 Ian 2011

Combina albusul,ghimbirul si putina sare cu pieptul de pui si amesteca bine. Tine la frigider 30 minute. Infierbanta uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie adanca. Scurge puiul de marinada si prajeste-l putin,sa fie facut,dar sa nu fie maroniu.  Scoate-l din wok si pune-l deoparte pe o...

#100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!

In Torturi la 13 Ian 2011

Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se mai bat putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt. Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se...

Bake Rolls sau Crostini

In Piine la 12 Ian 2011

Se taie bagheta in felii subtiri. Amesteca uleiul cu usturoiul si da la cuptorul cu microunde 30 secunde. Cu o pensula de bucatarie,intinde uleiul peste feliile de bagheta,sareaza si da la cuptor. Se tin approximativ 10 minute dupa care se intorc 5 minute pe partea cealalta. Scoate-le si...

Trandafiri din pasta de lapte praf

In Torturi la 12 Ian 2011

Din apa si zahar se face un sirop ca mierea.Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere,daca aveti atata la dispozitie. Probabil e mai bine sa se inceapa cu o cantitate mica pentru a incerca. Dupa ce...

Taitei instanti cu alune prajite si sarate

In Mancare copii la 11 Ian 2011

Se infierbanta uleiul si se adauga taiteii instanti usor rupti in bucatele. Cand incep sa se rumeneasca se scot si se amesteca cu alunele. Se presare numai o punga de condimente din pachetul cu taitei instanti.

Reteta Medi...atizata:Carnati cu oua (in sfarsit!!!)

In Porc la 10 Ian 2011

Se infierbanta uleiul si se pune carnatul la prajit. Dupa ce s-a rumenit ,se scoate si se pun ouale la prajit. De data asta n-am mai scos carnatul,ca a lasat ulei cu paprika si era bun de tot!!! Cand sunt gata ,se scot si se servesc cu o paine grea de cartofi.Bineinteles ca si altfel de...

Pasta de peste

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2011

Se introduc toate ingredientele in robot. Daca nu e destul de groasa pasta se mai poate adauga inca putin cartof. Se lasa putin la rece ca sa se combine aromele si se serveste cu paine proaspata!

Otet aromat cu zmeura

In Salate la 8 Ian 2011

Se pune otetul intr-o oala si se da la foc pana la primul clocot. Se toarna peste zmeura,se inchide sticla si se tine la loc intunecat cam doua saptamani. Se scutura sticla o data pe zi. Dupa cea au trecut cele doua saptamani se strecoara si e se poate folosi.  

Cartofi cu piept de pui la cuptor

In Pui la 8 Ian 2011

Se curata si se taie cartofii in sferturi si se pun la fiert,dar sa nu-i fierbi de tot. Mijlocul sa ramana inca crud. Se adauga toate ingredientele la cuptor. Inainte de a servi,se poate adauga ulei de masline extra virgin pentru gust.

Salata de cartofi Tex-Mex

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2011

Se taie cartofii in cuburi sau felii.Ceapa se taie in felii subtiri. Se adauga si ardeiul (eu am folosit congelat). Se stoarce limeul si se adauga la cartofi. Se taie marunt coriandrul. Se adauga dupa gust sare,piper,chimion,ulei si otet.

Avgolemono - Supa greceasca cu oua si lamaie

In Supe la 7 Ian 2011

Se pune la fiert supa cu orezul si legumele taiate la robot sau pe razatoare. Se fierb 20 minute. Separat,bate ouale cu telul intr-un bol. Scoate un polonic de supa si toarna-l peste ouale batute.Amesteca. Adauga oul la supa si mai tine-l putin pe foc,dar SA NU FIARBA! Adauga coaja si sucul...

Bilute din carne de pui tocata

In Pui la 7 Ian 2011

Se amesteca bine toate ingredientele si se formeaza bilute. Se pot praji sau da la tava la cuptor.Eu le-am facut la cuptor. Se intorc ca sa fie rumenite pe toate partile.

Ciocolata calda pentru copii

In Bauturi la 6 Ian 2011

Budinca se amesteca cu 5 linguri de lapte,zaharul si zaharul vanilat. Se pune laptele la fiert,iar cand incepe sa fiarba se se adauga budinca si se amesteca continuu. Daca e prea gros se mai poate adauga lapte. Am mai incercat si alte arome,cea de capsuni si cea de caramel. Caramelul a fost pe...

Salata de fructe persana

In Salate la 6 Ian 2011

Se curata si se taie toate fructele. Se stoarce limeul,ca sa nu se oxideze fructele. Se adauga apa de trandafir si se amesteca putin. Se da la rece cateva ore. Se presara cu boabe de rodie sau coacaze.

Afisate 721 - 750 din 835 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ar fi bine sa nu va faceti un program strict, pentru ca veti fi nevoit sa-l schimbati de cateva ori pe parcursul zilei.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 28

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]