Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI304
Retete

Tocanita din pipote de pui

In Pui la 5 Ian 2011

Se caleste ceapa.Se adauga pipotele si se calesc. Se adauga paprika,pasta de tomate si se amesteca,avand grija sa nu se arda paprika. Se pun in oala si cartofii,se toarna apa peste si se inchide capacul oalei sub presiune. Inainte de a inchide capacul nu uitati de sare si de piper. Dupa...

Prajitura mea desteapta (si ratata) cu capuccino si nutella

In Prajituri la 4 Ian 2011

Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.Albusurile se bat spuma. Se adauga ciocolata si margarina,ambele topite ,cafeaua ness,faina si zaharul vanilat. Se adauga laptele,treptat si apoi se incorporeaza albusurile. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma...

Prajitura cu lime

In Prajituri la 4 Ian 2011

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Am folosit o forma rotunda de 20 cm cu 4 cm adancime. Sa fie destul de adanca forma,este mult lichid care se transforma in sos si ar putea sa dea afara.Se unge forma cu unt sau margarina. Se amesteca intr-un bol  faina,sarea,zaharul si coaja de...

Zmeurata

In Cocktail la 3 Ian 2011

Se adauga zmeura ,zaharul si alcoolulintr-o sticla sau damigeana. Se lasa 1-2 zile,ca sa se topeasca zaharul.Se scutura sticla din cand in cand. Se adauga apa si se mai tine doua saptamani,nu uita sa scuturi sticla. Se scoate zmeurata,fara zmeura si se pune in sticle care se astupa bine.

Bautura racoritoare din fructe uscate

In Bauturi la 2 Ian 2011

Se pun fructele in apa si se lasa peste noapte. Se pot servi a doua zi dimineata.  

Mocha cu scortisoara

In Cafea la 2 Ian 2011

Se pun toate ingredientele intr-o oala la foc mic si se amesteca. Se tine pe foc cam 10 minute. Pentru un extra kick se poate adauga niste whiskey,Bailey's,dar nu palinca!

Relish cu dovlecei pentru hotdog

In Pt. carne la 2 Ian 2011

Se dau prin robot toate legumele si se pun intr-un bol mare,se presara sarea si se acopera cu apa. Se lasa sa stea asa peste noapte. A doua zi se scurg de apa,se adauga intr-o oala emailata si se toarna solutia de otet peste. Se da la foc si dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa cam 10...

Muesli cu sos de afine si ciocolata

In Mancare copii la 2 Ian 2011

  Se pun fulgii de ovaz si de secara in tava. Se adauga restul ingredientelor si se dau la cuptor pana sunt crocante si fulgii devin usor maronii. Se serveste cu iaurt simplu. Se pastreaza inchis ermetic.  

Pinguini

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2010

Se ia o maslina jumbo si se taie longitudinal o bucatica unde o sa vina burtica. Se umple orificiul cu crema de branza.Asta e pentru partea alba care se vede in poza. Morcovul se taie in felii rotunde. Se ia o felie de morcov si se taie o bucatica.Asta e pentru picioarele pinguinului....

Soricei

In Mancare copii la 29 Dec 2010

Se taie banana in jumatate si se orneaza. Ptr ochi se folosesc stafidele sau bomboanele. Ornamentele le-am folosit pentru mustati. In spate,am pus si o mica buturuga. De codite nu am mai avut timp,deja atacasera "soriceii".

Mujdeiul lui tata!

In Sosuri la 29 Dec 2010

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca pana se obtine o pasta.Dureaza mai mult de 2 minute,ca eu acolo ma opresc si inca nu am obtinut pasta. Dupa ce se obtine pasta,se toarna apa minerala putin cate putin,pana se obtine un sos. Se poate pune mai mult sau mai putin,depinde cum va...

Ciorba din gat de curcan

In Ciorbe la 29 Dec 2010

Se fierbe gatul de curcan in oala minune cam 45 de minute. Se curata si se taie legume in cubulete. Dupa ce se deschide capacul oalei se adauga legumele si se mai fierbe pana devin moi,cu sau fara capac. Se opreste focul,se adauga fideau si se inchide capacul.Eu nu fierb fideaua si taiteii,ii las...

Arroz verde mexicano - Orez verde mexican

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2010

Folosind stick blenderul sau robotul de bucatarie se obtine o pasta din patrunjel,coriandru,ceapa,apa,ardei iute,suc de lime si usturoi. Separat,intr-o oala se prajeste uleiul spalat si scurs de apa,cam 5 minute in cele 2 linguri de ulei. Se adauga supa de pui si amestecul de ierburi....

Orez Aromat

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2010

Se adauga toate ingredientele in oala sau in rice cooker. Cand incepe sa fiarba,se face focul mic si se mai lasa 20 minute. Se stinge focul si se lasa asa inca 10 minute. Pofta buna!

Supa de cartofi si orez

In Supe la 28 Dec 2010

Infierbanta uleiul,adauga usturoiul si prajeste-l putin. Adauga ceapa,cartoful,orezul,patrunjelul,cuburile de supa de pui si 4 cani de apa. Fierbe la foc mic cam o ora amestecand din cand in cand. Daca e prea groasa se mai poate adauga apa.

Cartofi Puc de Hockei

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2010

Se spala cartofii bine si se taie in jumatate ca in poza. Se pune putin ulei in tava si se pun cartofii pe care s-a presarat sare in tava,dar sa nu se suprapuna,pui numai cat sa se acopere tava. Dupa ce s-au rumenit pe o parte, se intorc pe cealalta si se lasa pana s-au rumenit.

Clatite americane - Pancakes

In Dulciuri la 21 Dec 2010

Se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin. Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu...

Fursecuri cu arahide si cacao

In Prajituri la 21 Dec 2010

Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina,cacao si apoi arahidele. Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de arahide. Pune-le in tava si turteste-le putin. Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc. Se lasa sa se raceasca.

Bulgari de zapada

In Prajituri la 20 Dec 2010

Pune in food processor ( acuma chiar ca-mi scapa cum ii zice in romaneste)1/2 cana  nuca de cocos,faina,sarea si 1/4 cana de zahar.Adauga untul si zaharul vanilat,iar cand s-a format un aluat fa bilute in palma.Bilutele sa fie uniforme ca sa se coaca in acelasi timp. Se dau bilutele la...

Urechi de elefant

In Prajituri la 19 Dec 2010

Se intinde foaia de foetaj si se presara zaharul granulat sau orice mai folositi. Se impatureste din ambele parti pana se unesc la mijloc.Fiecare parte se impatureste pe rand,deodata e cam greu,dar numai asa m-am priceput sa va explic. Deci,ati obtinut un sul.Taiati ce grosime vreti,dar nu...

Pesto alla Genovese

In Paste la 19 Dec 2010

Se amesteca toate ingredientele cu un stick blender pana se omogenizeaza. Se lasa o ora inainte de servi si restul se poate congela in cutia de cuburi de gheata.

Focaccia la borcan

In Piine la 19 Dec 2010

Instructiuni de atasat: Continutul unui borcan se amesteca cu 1/2 cana apa calduta si 2 linguri ulei de masline.Daca e prea uscat adauga putina apa,daca e prea moale adauga putina faina. Se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum. Da la tava si unge-l cu doua linguri de ulei de...

Ceai de leustean

In Bauturi la 17 Dec 2010

Se toarna apa peste leustean si se lasa 5 minute.

Salata de castraveti cu iaurt

In Salate la 17 Dec 2010

Se lasa iaurtul la scurs. Se stoarca apa din castraveti. Se amesteca toate ingredientele. Se serveste cu lipii.

Latkes - Chiftele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2010

Se amesteca toate ingredientele. Cartofii si ceapa se pot da ori pe razatoare sau se pot baga in robot. Se infierbanta uleiul si se adauga cate o lingura din compozitie. Daca se foloseste o tigaie non-stick,nu se pune mult ulei. Sunt gata cand sunt de o culoare maronie.

Rosii Grecesti

In Salate la 14 Dec 2010

Aranjeaza feliile de rosii si de ceapa intr-un bol. Combina restul ingredientelor si toarna peste rosii. Lasa la rece 2 ore,amestecand din cand in cand.

Snitel de pui - Becsi Szelet

In Pui la 14 Dec 2010

Se feliaza si se bate pieptul de pui,dar numai pe o parte. Adauga sau tavaleste bucatile in suc de lamaie. Sareaza si pipereaza bucatile de pui si da-le prin faina,apoi prin ou si la urma prin pesmet. Se prajeste si se serveste.

Maki Sushi

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2010

Ingredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic.Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit.Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider. Orezul se spala pana apa scursa din el e curata.Se scurge foarte bine de apa. Se pune orezul si...

Prajitura cu zmeura si iaurt

In Prajituri la 12 Dec 2010

Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul si sarea. Separat se amesteca oul,iaurtul,margarina si vanilia. Se adauga la amestecul de faina,chiar numai cat e incorporat. Doua treimi din acest aluat se toarna pe fundul formei si se presara uniform zmeura peste. Pune...

Pulpe de pui cu legume la cuptor

In Pui la 9 Dec 2010

Se spala pulpele si se curata legumele. Se pun intai legumele taiate si apoi pulpele de pui la tava. Se adauga condimentele si se adauga un pahar de apa . Se lasa la cuptor pana se rumenesc pulpele.

Afisate 751 - 780 din 835 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ar fi bine sa nu va faceti un program strict, pentru ca veti fi nevoit sa-l schimbati de cateva ori pe parcursul zilei.

 
 
 
Retete preferate
Savarina uriasa

Voturi:39

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 28

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]