Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI304
Retete

Vin fiert nemtesc - Gluhwein

In Bauturi la 18 Noi 2010

Adauga apa,zaharul,cuisoare,scotisoara,vinul si sucul de la portocala intr-o oala. Incalzeste-l,dar nu-l fierbe. Adauga coaja de portocala si tine-l la foc mic 15 minute. Serveste imediat.

Morcovi pai

In Mancaruri de post la 16 Noi 2010

Taie morcovii exact cum tai cartofii pai. Amesteca intr-un bol toate ingredientele. Da la cuptor intr-o tava non-stick si coace 20 minute. Lasa-le mai mult daca ii vrei mai crocanti. Se servesc calzi.

Salata de castraveti, nemteasca

In Salate la 14 Noi 2010

Intr-un bol se adauga castravetii cu ceapa si restul legumelor, daca se folosesc. In alt bol se face dressingul,care se toarna peste castraveti. Se poate adauga zahar,daca iti place mai dulce.

Spaghettini Verdi

In Spaghete la 14 Noi 2010

Se caleste usturoiul in unt si ulei de masline. Se adauga patrunjelul si se amesteca inca patru minute. Se adauga sare,piper si parmesan la spaghete. Se adauga sosul de patrunjel si de usturoi,se amesteca si se serveste imediat.

Sos de smantana cu ceapa prajita

In Sosuri la 14 Noi 2010

Se prajeste ceapa in ulei,pana devine maronie. Se amesteca cu smantana si daca o vrei mai subtire adaugi lapte batut sau iaurt. Noi am servit cu biscuiti sarati,dar merge si cu cartofi prajiti.

Popcorn Barbeque sau Floricele barbichiu

In Mancare copii la 14 Noi 2010

Fa gauri la capacul sticlei de ulei.Ai nevoie sa stropesti popcornul cu ulei si asta e metoda cea mai buna. Stropeste popcornul cu ulei si adauga toate ingredientele,amestecate in prealabil. Amesteca bine sa ajunga peste tot popcornul.

Supa chinezeasca de ou - Egg drop soup

In Supe la 12 Noi 2010

Da la foc mediu apa cu cubul de gaina. Intre timp,bate ouale si amesteca impreuna cu amidonul. Ia oala de pe foc si adauga ouale. Amesteca.Cu cat amesteci mai mult,cu atat fasiile de ou vor iesi mai marunte. Presara ceapa verde si serveste.

Orez Prajit - Reteta de baza

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2010

Adauga uleiul intr-o tigaie si cand e fierbinte adauga ardeii si ceapa verde. Adauga ouale si amesteca,sa fie bucati. Adauga orezul si sosul de soia,amestecand cam 2 minute. Chiar inainte de a o lua de pe foc adauga uleiul de susan,altfel isi pierde aroma.

Banana cu nuca de cocos

In Dulciuri la 12 Noi 2010

Curata banana de coaja si taie-o in bucati de 2 cm. Tavaleste fiecare bucata prin suc de lamaie si apoi prin nuca de cocos.

Oua cu marar

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2010

Prajeste ouale ochi sau amesteca-le. Presara marar dupa cum iti place. Adauga sare si piper.

Negrese Americane - Brownies

In Prajituri la 7 Noi 2010

Se da drumul la cuptor. Se amesteca untul cu cacao si se amesteca. Se adauga zaharul . Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine. Se adauga vanilia,faina si sarea si se amesteca numai pana cand nu se mai vede faina. Se adauga ingredientele optionale. Se pune compozitia intr-o...

Usturoi la cuptor - Roasted Garlic

In Mancaruri de legume la 31 Oct 2010

Taie varful la usturoi.Adauga sare si putin ulei.Da la cuptor si tine-l pana se inmoaie.Se poate acoperi cu folie de aluminiu.Serveste cu friptura sau pe paine.

Oua cu mici si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

Se prajesc cartofii in ulei,cand s-au rumenit se adauga rondelele de mici. Se sparg ouale in tigaie si se amesteca. Se adauga sare si piper. Se serveste.

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 28 Oct 2010

Se inteapa pulpele de pui si se bag intr-o punga cu toate ingredientele. Se lasa la frigider cel putin doua ore,dar e si mai bun lasat peste noapte. Se da la cuptor sau se face pe gratar.  E gata cand pulpa intepata fiind,curge un lichid curat si nu roz ca atunci cand nu e facut.

Orez armenesc

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

Se prajeste fideaua in putin ulei pana devine maronie. Se adauga orezul si untul. Dupa 2 minute si adauga si restul ingredientelor. Se fierbe la foc mijlociu 14 minute (depinde de oala folosita si de aragaz) Se ia de pe foc si se amesteca cu furculita. Se pune capacul si se mai lasa 5-10 minute....

Happy Face Fructe sau cum sa-ti faci copii sa manance fructe

In Mancare copii la 28 Oct 2010

Asamblati ca in imagine. Cea mai placuta parte e ca poate fi o activitate pe care sa o faci cu copilul tau

Tabouleh:Salata cu cuscus

In Salate la 26 Oct 2010

Se fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa. Amesteca toata ingredientele. Serveste cu lipii libaneze.

Orez dupa metoda Iraniana

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2010

Se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta,deci nu e obligatoriu. Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie inca putin tare la mijloc cand e muscat bobul de orez. Se scoate orezul si se clateste.Se strecoara de...

Spaghete Asiatice

In Spaghete la 21 Oct 2010

Fierbe spaghetele al dente.Scurge-le de apa. Intr-o tigaie prajeste putin semintele de susan in ulei pana au culoarea maro deschis. Amesteca cu spaghetele,sosul de soia si ceapa verde. Serveste imediat.

Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!

In Conserve la 20 Oct 2010

Se pune pe fundul borcanului marar.Se adauga castraveti si usturoi,daca se foloseste si se continua pana se umple borcanul. Uneori pun marar numai la fund si deasupra,depinde cat am.Mereu se termina cu marar. Se adauga sarea si otetul si se umple borcanul cu apa. Se scutura putin borcanul...

Jeleu de Cafea

In Dulciuri la 20 Oct 2010

Amesteca gelatina si 4 lingurite de apa. Adauga intr-o oala cafeaua,zaharul si gelatina. Amesteca continuu la foc mic pana se dizolva gelatina. Toarna compozitia in patru cesti si da la frigider sa se intareasca. Se serveste cu sau fara frisca.

Salata japoneza de spanac cu dressing de ghimbir

In Salate la 20 Oct 2010

Amesteca toate ingredientele pentru dressing cu un stick blender sau intr-un borcan pe care-l scuturi bine pana se omogenizeaza. Aranjeaza spanacul proaspat si morcovul intr-o farfurie si toarna dressingul peste. Dressingul se poate pastra la frigider 5 zile.

Pasta de branza cu castraveti si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2010

Amesteca toate ingredientele,in afara castravetelui. Adauga sare si piper dupa gust. Incorporeaza castravetii si amesteca usor. Se serveste pe paine,pe biscuiti sarati,in clatite sarate.

Clatite Iraniene/Persane

In Mancare copii la 16 Oct 2010

Se amesteca toate ingredientele. Se prajesc si se servesc cu frisca sau miere sau gem sau sirop.

Baclava greceasca

In Prajituri la 16 Oct 2010

Da drumul la cuptor. Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie. Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi. Amesteca 1/4 cana de...

Afisate 811 - 835 din 835 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ar fi bine sa nu va faceti un program strict, pentru ca veti fi nevoit sa-l schimbati de cateva ori pe parcursul zilei.

 
 
 
Retete preferate
Prajitura mozaic

Voturi:17

Pui cu lamaie

Voturi:43

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 28

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]