Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI213
Retete

Piept de pui umplut cu spanac si branza slaba de vaca pt bebelusi

In Mancare copii la 16 Apr 2010

spalam pieptul de pui il batem putin si il umplem cu compozitia formata din branza si spanac pe care l-am fiert si l-am tocat marunt. rulam si-l prindem cu scobitori pt a nu iesi compozitia afara, ungem un vas termorezistent cu unt si dam la cuptor pt cca 30 de min. se intoarce pe ambele...

Mic dejun love

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2010

parjim ouale, iar dupa ce le-am prajit cu o forma de fursecuri,( pt k mi-am luat si eu intr-un final) :D decupam frumos ouale, apoi sunculita, ridichiile si castravetele. f greu de facut ce-i drept :)):)):))

Strudel cu mere

In Prajituri la 16 Apr 2010

dam merele pe razatoarea mare si le punem la calit intr-o tigaie, in care am topit zaharul, lasam pana scade toata zeama. intre timp pregtim jumatate din foi, le ungem cu ulei pe fiecare in parte. dupa ce s-au calit merele le punem peste stratul de foi pregatite anterior, dupa care urmam...

Pui in crusta crocanta de mustar

In Pui la 16 Apr 2010

ungem o tava termorezistenta cu unt si asezam in ea pulpele de pui spalate si uscate.si condimentate dupa gust punem  tava la cuptor pentru 20 de minute, intorcand pulpele la jumatatea intervalului. Intre timp tocam ceapa si usturoiul marunt. topim  untul intr-o tigaie, apoi...

Mic dejun rapid

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2010

prajim parizerul, il scoatem pe un servetel pt a absoarbe grasimea. intre timp prajim si ouale. apoi scoatem ouale si le punem in cosuletele formate din parzier, intr-un alt cosulet punem branza topita.

Pulpe umplute cu spanac si ciuperci

In Pui la 15 Apr 2010

Spalam si dezosam pulpele, apoi le condimentam cu sare ,  piper si boia. calim ceapa, usturoiul, ciupercutele si spanacul cateva minute, dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust si luam de pe foc, le lasam sa se racoreasca putin di punem smantana si cascavalul Cu acest...

Pachetele cu spanac si ciupercute

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2010

calim ceapa, ciupercutele si spanacul cateva minute, dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust si luam de pe foc. intre timp incalzim cuptorul . apoi intindem o foaie pe suprafata de lucru si o ungem cu unt topit sau putin ulei, adaugaam alta foaie peste cea unsa si o ungem si pe...

Cartofi in lapte prins

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2010

Se pun cartofii la fiert in coaja, dupa ce au fiert ii taiem felii si ii punem feliile intr-o tava pt cuptor, dupa primul strat condimentam si facem batem ouale cu putina sare si amestecam cu cascaval ras si punem jumatate din compozitie peste primul strat de cartofi, apoi alt strat si cealalta...

Oua cu legume la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Legumele le punem la inabusit cu putin unt, dupa care adaugam branza si sunculita taiata cubulete, lasam putin si acest amestec il punem intr-o tava de chec pe care o ungem cu ulei, iar deasupra vom une ouale taiate pe jumatate, apoi peste oua vom pune iaurtul si dam la cuptor pt cca 30-40 min,...

Varza a la cluj varianta mea (2)

In Mancaruri cu carne la 12 Apr 2010

Se pune la prajit costita,o scoatem dupa ce s-a prajit, iar in uleiul ramas se caleste ceapa pana incepe sa sticleasca, adaugam morcovul dat pe razatoare mica, le lasam sa se inbuseasca cateva minute, dupa care adaugam varza frecata bine cu sare si piper si calim impreuna pana cand aceasta se...

Legume la tigaie cu sunculita de pui

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Se pune cubuletul de unt intr-o tigaie de teflon, se lasa pana se topeste si adaugam legumele congelate peste care vom pune un capac si le vom lasa asa pana se vor inmuia. Intre timp taiem sunculita cubulete si o punem si pe ea peste legume, mai lasam putin k sa prinda legumele gustul ei si...

Sote de morcovi cu piept de pui- pt bebelusi

In Mancare copii la 12 Apr 2010

Intr-o craticioara punem morcovii taiati rondele, peste ei turnam uleiul si apa/supa de pui si le lasam sa fiarba la foc mic, pana cand morcovii sunt aproape fierti si apa a inceput sa scada. Daca scade apa prea mult, completati cate putin. Intr-o alta craticioara punem...

Pui beat cu cartofi acordeon

In Pui la 12 Apr 2010

se spala pulpele, se taie, se condimenteaza si se pun in tigaie cu uleiul, le lasam putin dupa care adaugam vinul si punem un capac peste, lasam pana scade tot vinul si se rumenesc frumos pe ambele parti, o sa iasa fff fraged. pt cartofi vezi aici Cartofi acordeon

Omleta cu drob

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

se taie cartofii dupa preferinte si se pun in tigaie la prajit, dupa ce s-au prajit punem ouale batute cu sare si piper, formam o omleta, o intoarcem pe ambele parti ajutandu-ne de un capac, dupa care punem drobul taiat cubulete si cascavalul ras, o impaturim si mai lasam putin pana se topeste...

Drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Speli si cureti bine pipotele, inimile si ficateii si le pui la fiert in apa cu sare, dar fierbi ficateii separat. Intre timp, speli ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul si le tai marunt. Dupa ce au fiert maruntaiele, le strecori si le treci prin masina de tocat, apoi le...

Rulada turceasca

In Prajituri la 8 Apr 2010

Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu jumatate din laptele rece. Laptele ramas se pune la fiert. Cand clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, putin cate putin, in fir subtire, asta am luat-o de la miha :D, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa....

Cartofi pane

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2010

punem cartofii la fiert in coaja. dupa ce au fiert ii taiem felii putin mai groase si ii dam prin compozitia formata din faina, lapte, ou, sare, piper, boia si cascavalul ras, dupa care ii dam prin pesmet si ii punem la prajit in ulei incins. se pot servii cu un sos, ca garnitura la o...

Inele de ceapa pane

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2010

se taie ceapa rondele si se da la frigider pt o ora( de ce nu stiu :D )., puneti o folie peste ea k sa nu fie nevoie sa luati frigiderul la spalat :)) pregatim compozitia din toatae ingredientele de mai sus, amestecam pt inceput faina cu laptele, pt a nu se face cocoloase, apoi punem oul,...

tocanita de pui

In Pui la 7 Apr 2010

se spala puiul, se taie bucati si-l punem la fiert, astfel facem si o supa din el :D separat calim ceapa taiata mai mare si usturoiul, dupa care adaugam carnea si punem firele de cimbru, completam cu o cana de supa, punem bulionul si lasam sa fiarba impreuna cca 10-15 min. condimentam cu...

Omleta cu oua de gasca si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

se spala cartofii, se taie rondele si ii punem la prajit, nu trebuie sa iasa crocanti, asa ca punem un capac peste ei, cand sunt gata ii luam si ii punem intr-o farfurie, calim ceapa, punem cartofii si peste ouale batute cu sare,  piper si bioaua. Intoarcem pe ambele parti cu ajutotul...

sarmalute din piept de curcan

In Curcan la 7 Apr 2010

Pieptul de curcan se trece prin masina de tocat si se amesteca cu miezul de paine muiat si stors, ceapa calita in 2 linguri ulei. Se adauga orezul spalat, sare si piper. Se fac sarmalute. Pe fundul unui vas se pun citeva frunze de varza, apoi o legatura de marar, sarmalutele si se acopera cu...

sote de morcovi cu ficatei pt pitici

In Mancare copii la 7 Apr 2010

Intr-o craticioara punem morcovii taiati rondele, peste ei turnam uleiul si apa/supa de pui si le lasam sa fiarba la foc mic, pana cand morcovii sunt aproape fierti si apa a inceput sa scada. Daca scade apa prea mult, completati cate putin. Intr-o alta craticioara punem...

Rulada cu banane

In Prajituri la 4 Apr 2010

Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema: se fierbe budinca conform instructiunilor de pe plic Peste blat se pune crema, apoi cele doua banane, se ruleaza si pe...

Fursecuri

In Prajituri la 4 Apr 2010

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si  turnam peste crema de oua . Adaugam faina amestecata cu praful de copt si...

Ghoriba (fursecuri Maroc)

In Prajituri la 3 Apr 2010

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si  turnam peste crema de oua . Adaugam faina amestecata cu praful de copt si...

salata de boeuf

In Salate la 3 Apr 2010

Se pun la fiert cartofii impreuna cu mazarea, morcovii si carnea. separat punem ouale la fiert. Cand au fiert toate se taie cubulete mici. Se taie gogosarii si castravetii in cubulete mici si se lasa la scurs. Ingredientele tocate se amesteca apoi cu maioneza. Dupa ce s-a obtinut o...

TORT A LA DANA

In Torturi la 3 Apr 2010

pregatim blatul astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul0 faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitiz rezultata...

Varza acra cu cartofi la cuptor- post

In Mancaruri de post la 31 Mar 2010

se spala cartofii si morcovul, cartofii ii taiem cubulete, morcovul rondele, se curata usturoiul si-l punem intr-o tava e yena cu putin ulei, peste care punem cartofii si morcovii, apoi varza taiata fideluta, condimentam si punem o cana de apa in care am dizolvat sare, deasupra punem folie de...

Prajitura de post cu nuca si caramel

In Prajituri la 31 Mar 2010

punem intr-un castron zaharul si apa, lasam putin pana se topeste zaharul, apoi punem uleiul, mixam bine, apoi punem si faina, dupa ce am omogenizat bine compozitia, punem praful de copt stins in otet, esenta, zeama de lamaie si nuca de cocos, omogenizam bn si dam la cuptor intr-o tava unsa si...

Chiftelute din legume-post

In Mancaruri de post la 31 Mar 2010

se sapla si se curata legumele. dam cartofii si morcovii pe razatoarea mare, tocam marunt ceapa, brocoli, patrunjelelu si mararul si le amestecam cu putin faina, cat sa le lege putin. dupa care formam bilute si le dam prin faina bilutele formate le punem intr-o tigaie cu ulei incins, le...

Afisate 541 - 570 din 688 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]