Prajitura cu branza si caramel

de Miha in Prajituri, 2 Mai 2011 | 48385 vizualizari

 

Eee... l-am dovedit si pe asta. L-am dovedit pe 800, oare mi-o reusi si cu 900 ? :))) Ma iau cu el la tranta sa vedem care pe care...:)))
Pentru voi toti, un 800 savuros si delicios. Imbratisari cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti digestivi (se pot folosi si din cei obisnuiti)
  • 25 g cacao
  • 100 g unt
  • Pentru crema:
  • 450 g branza de vaci grasa si cremoasa
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Pentru topping-ul de caramel:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si caramel:

Blat:

Biscuitii se macina la robot. Rasturnam pesmetul intr-un castron, amestecam cu cacaoa, apoi turnam untul amestecand cu o lingura. Vom obtine o compozitie nelegata, doar niste firimituri, dar care la apasare cu lingura devine compacta.

In functie de tipul de biscuiti s-ar putea sa mai avem nevoie de putin unt.

Biscuitii am considerat eu a fi destul de dulci si n-am mai pus zahar, dar in fuctie de preferintele voastre puteti adauga 1-2 linguri.

Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) cu inel detasabil. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam compozitia cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Solutia din urma o recomand a fi mai usoara si eficienta.

Crema:

Punem toate ingredientele intr-un castron si mixam cu un stick blender pana obtinem o compozitie omogena.

Daca branza este mai uscata se mai adauga frisca lichida.

Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti. Punem tava intr-o alta tava mai mare, in care am pus apa, pana la jumatate si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Stingem focul si lasam prajitura in cuptor pana se racoreste, turnam deasupra topping-ul de caramel racit, apoi o dam la rece pentru cateva ore.

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute (amestecand continuu, sa nu se prinda de cratita) pana caramelul ajunge la consistenta smantanii. Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.

In functie de preferinta fiecaruia se poate orna cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

Miha 1

25.09.2013, 17:49

Larisel 1

29.11.2013, 00:54

Delicios!!

plaviniateodora 1

29.11.2013, 01:22

Unde stau eu,nu exista branza de vaca....
O pot inlocui cu urda sau philadelphia???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda