Aluat fraged pentru tarte aperitiv

de Ina in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2017 | 20608 vizualizari

 

Reteta preluata de la Violeta Postolache, careia-i multumesc :-*
Se obtin cosulete fragede si aerate ce se pot umple cu orice combinatii de creme/salate pentru aperitive.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • 50 ml apa foarte rece
  • un ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged pentru tarte aperitiv:

Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat. 

Obtinem o bila de aluat pe care o pastram cel putin o ora in frigider.

Scoatem aluatul si pe masa infainata il intindem intr-o foaie, nu foarte subtire.

Decupam aluatul in cercuri sau ne folosim de marginea formelor de tarta . Asezam fiecare cerc/ floare de aluat direct in forma de tarta. Presam cu degetele toata suprafata pentru a lua forma tavitelor de tarta.

Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt ( partea asta am uitat s-o fac, dar m-am descurcat cu ele si umflate :))  ). 

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 15-20 minute, pana devin usor aurii si se desprind foarte usor de peretii formelor. 

Le lasam sa se raceasca cu fata in jos ca sa isi pastreze forma.

Cand s-au racit complet, le putem umple cu diverse creme/salate.

TIPS-URI

1

Nu vom unge formele cu grasime, intrucat aluatul contine destul unt cat sa nu se lipeasca de peretii acestora.

2

Violeta spune ca putem pastra cosuletele la congelator chiar si o luna, eu le-am umplut in aceeasi zi pe toate :)

3

Am postat o poza cu tarta in sectiune, pentru a se observa straturile aerate din aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged pentru tarte aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bagheta umpluta