Aperitiv briose cu ciuperci

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2017 | 9549 vizualizari

 

De cand am descoperit genul asta de gustari rapide, tare imi place sa le pun in practica. De multe ori, le pregatesc cu ce am prin camara si frigider, fara sa mai cumpar alte ingrediente. Sunt spornice, si in plus, de pus la pachet sunt grozave, ca de multe ori de asta am nevoie, sa aiba ce lua mama la pachet fara sa aiba grija ca ceva curge, ca trebuie incalzit si tot asa. Daca va place reteta, o puteti incerca si voi cu incredere!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr lapte batut
  • 5 linguri ulei
  • 140 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 170 gr ciuperci la borcan
  • 50 gr branza cheddar
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu ciuperci:

Batem ouale spuma cu putina sare si piper. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem laptele batut. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Ciupercile le spalam bine, le taiem bucatele.
Ceapa verde curatata, o taiem rondele.
In compozitia de mai sus, adaugam atat ciupercile, cat si ceapa verde.
Deasupra radem branza cheddar, amestecam cu o paleta.

In forme de briose, punem compozitie cu ajutorul unei linguri, dar nu umplem formele.

Introducem briosele in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade C, pentru 25-30 de minute, pana briosele sunt rumenite si coapte.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca putin, apoi servim.
Din aceasta cantitate, au iesit 12 briose.
Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu branza