Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2022 | 10956 vizualizari

 

O altă variantă de chec aperitiv cu ce ai prin cămară și frigider.
Uneori nici nu te gândești cât de bine se pot combina unele ingrediente! ;)
Spor și poftă bună!
P.S. Nici aici n-am avut parte de poze artistice ptr prezentare! A făcut parte din meniul aniversar ptr TataZmeu ;) și cu musafirii nu te pui ;) :)))

 

INGREDIENTE

  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină alba de grâu cca. 250 g,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Mozzarella cca. 200 g,
  • Cașcaval ras cca. 150 g,
  • Cubulețe bacon cca. 200 g,
  • Ciuperci de pădure murate cca. 200g
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Castraveți murați feliați cca. 200 g,
  • Anghinare conservată cca. 100 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pentru topping:
  • Baby morcov congelat cca. 100 g,
  • Mozzarella cașacaval rasă cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati:

Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.

Ceapa verde se curăță și taie rondele.

Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc.

Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge și se mărunțește

În amestecul de ouă și făină, se adaugă, ceapa verde, ciupercile, baconul, cașacavalul ras, castraveții feliați murați, mozzarella mărunțită, apoi se asezonează de sare şi piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în formă de chec, tapetată cu ulei și puțină făină, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

Înainte de a se pune la copt se așează baby morcovii și se presară cașcaval ras deasupra.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu gust de pizza