Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2020 | 2352 vizualizari

 

Pregăteam o pâine frumoasă, de casă pentru a o serba pe mama, sora mea pregătea aperitivele, brânzica aștepta pe masă (am cumpărat-o special pentru mama, că îi place mult) și-atunci mi-a venit ideea să rup din aluat, să modelez repede o chiflă și să ascund brânza acolo și când îi duc mamei chifla, să o surprind. Până la urmă, ne-am invitat toți la chifla ei cu brânză, a fost așa de bună, că trebuie să o repet.

 

INGREDIENTE

  • 1 chiflă de casă sau cumpărată,
  • 1 buc (120 g) brânză Camembert Delaco,
  • Un praf de sare de mare,
  • Câteva nuci pecan,
  • Un fir mic de rozmarin,
  • 1 lingură ulei de la măsline kalamata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan:

 

Tai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o închizi, pui și firul de rozmarin.

Ungi cu puțin ulei. Eu am folosit puțin ulei din borcanul în care păstrez măslinele kalamata.

Presari sare de mare.

Adaugi câțiva mieji de nucă pecan.

Dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20 de minute, pentru pâinea de casă. Dacă folosești chiflă cumpărată, o dai la cuptor doar 8-10 minute, cât să se încălzească, astfel încât atunci când tai din ea, să curgă. În cazul meu, trebuia și coaptă, de aceea nu mai curge, însă a fost delicioasă.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/chifla-cu-branza-camembert-rozmarin-si.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta