Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2020 | 4858 vizualizari

 

Daca v-ati saturat de chiftelele din carne, dar iubiti tonul, va recomand aceasta reteta. Ies niste chiftele grozave, tare gustoase si aromate. Ai mei au fost atat de incantati, ca nu ma asteptam. Dar ce poate fi rau sa combini niste legume, ton, parmezan si ceva verdeata? Prea bune, o reteta de pregatit mai des!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 160 gr ton in ulei de masline
  • 2 linguri pline cu parmezan
  • 1 ou
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 4-5 frunze busuioc verde (sau uscat)
  • 2 felii de paine
  • sare
  • piper
  • 1 lingura plina cu faina alba
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • pesmet pentru tavalit chiftelele
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton:

Dovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti foarte bine de ulei. Verdeata o tocati marunt. Painea o inmuiati in lapte (apa), apoi o scurgeti bine intre maini si o faramitati.

Intr-un bol puneti dovlecelul, pe care ii scurgeti bine inainte intre maini. Adaugati morcovul cu ceapa si tonul. Incorporati verdeata si painea. La final adaugati oul faina, parmezanul si amestecati bine compozitia. La final condimentati cu sare si piper.

Tapetati cu hartie de copt o tava, o stropiti cu putin ulei de masline. Luati in mana bucatele din compozitie. Formati bile, apoi le tavaliti bine prin pesmet si le asezati in tava.

Cand le terminati pe toate de format, le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Trebuie sa fie usor rumenite. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati putin sa se racoreasca, apoi puteti servi!

Sunt foarte bune si reci! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

20.10.2020, 20:19

Multumesc mult pentru aprecieri! Daca sunteti consumatori de peste si dovlecei, merita sa le incercati!

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 19:27

Rocsi 1

05.01.2021, 19:22

Rahela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui