Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2017 | 3936 vizualizari

 

Bune atat calde cat si reci, chiar si luate la pachet.

 

INGREDIENTE

  • aluat clatite:
  • 1 dovlecel (500 g curățat)
  • 150 g brânză de vaci
  • 400 g iaurt cremos
  • 3 ouă micuțe
  • 1/2 legătură mărar
  • 350 g făină
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • umplutura:
  • 150 g mozzarella
  • 200 g șuncă presată
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata:

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat.

Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu iaurtul cremos și adăugăm amestecul peste compoziția de dovlecel și brânză.

Omogenizăm și încorporăm, treptat, făina. Punem făină până obținem o compoziție mai groasă decât la clătitele obișnuite.

Trebuie să fie un aluat compact, bine legat. Potrivim gustul cu sare, piper și boia de ardei, apoi lăsăm aluatul de clătite aperitiv cu dovlecel să se odihnească 10 minute, după care preparăm clătitele.

Eu le-am preparat la panini maker, pentru că imi place cum ies la acest aparat, dar se pot prepara la fel de bine și la tigaie.

Dovlecelul se poate scurge de surplusul de zeamă, dacă se dorește doar pulpa, eu îl las, de obicei, cu totul.

Umplem clătitele cu mozzarella și cîte o felie de șuncă presată, imediat ce le preparăm, ca să se topească mozzarella ușor și să lipească șunca presată de foaia de clătită.

Peste mozzarella presărăm și câte puțin chimen, îi va da un gust aparte. Le rulăm strâns pentru a le putea porționa frumos.

Pot să spun că sunt de mare efect aceste clătite aperitiv cu dovlecel, umplute cu mozzarela și șuncă presată, vi le recomand cu toată încrederea.

Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci, dar se pot și reîncâlzi la microunde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite